Print this page

Do uzávierky aktuálneho ročníka súťaže Košický Zlatý poklad sa prihlásilo 220 súťažných piesní. Na základe kritérií súťaže vybrala v dňoch 17. a 18. augusta výberová komisia dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vybrala 6 piesní, ktoré priamo postupujú do finále súťaže. Do druhej skupiny vybrala 12 piesní, ktoré budú v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko súťažiť o postup do finále súťaže. Semifinálové kolo odvysiela Rádio Slovensko v sobotu 19.9. o 19:05 hod. Z druhej skupiny postúpi do finále 6 piesní s najväčším počtom SMS hlasov, hlasovanie bude prebiehať od 19. do 27.septembra.

Výberová komisia, ktorá rozhodovala o postupujúcich piesňach pracovala v zložení: Peter Bič, Igor Timko a Zoli Sallai zo skupiny No Name, hudobný dramaturg Rádia Slovensko Rasťo Očenáš, programový riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

Finálový koncert sa uskutoční 24. októbra o 19:00 v košickom Kulturparku. RTVS odvysiela priamy prenos v éteri Rádio Slovensko a televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka.