Print this page

O 5 minút 12, naživo v nedeľu 20. 9. 2020 od 11:55 h., Jednotka

 Hostia:

- minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak;
- predseda poslaneckého klubu v NR SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

 

Témy:

Boj s pandémiou a zhodnotenie doterajších dopadov koronakrízy a pomoci štátu zamestnancom, podnikateľom či živnostníkom + vývoj na pracovnom trhu.
Sociálna situácia na Slovensku a možnosti zvýšenia životnej úrovne ľudí, napr. nastavenie minimálnej mzdy, trinástych dôchodkov + udržateľnosť dôchodkového systému a pripravovaná reforma.
Sociálny dialóg a ochrana práv zamestnancov.

Pred koncom diskusie bude zverejnený exkluzívny prieskum agentúry Median SK.

Reláciu moderuje Marek Makara.

V novom Na telo na Markíze čaká na divákov politický duel medzi dvoma europoslankyňami - Monikou Beňovou (Smer-SD) a Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS).


Pozrú sa na dlhé týždne utajovaný národný plán reforiem, na ktorý majú ísť miliardy z európskych fondov. Vláda si od neho sľubuje reštartovanie nielen slovenskej ekonomiky, ale aj školstva, zdravotníctva či celého sociálneho systému.

Budú sa venovať aj septembrovej parlamentnej schôdzi, na ktorej budú poslanci rozhodovať o interrupčnom zákone, ktorý predkladá časť poslancov OĽaNO.

A otázky na obe političky budú od moderátora Michala Kovačiča smerovať aj na témy ako snaha SaS o finančnú odluku cirkví od štátu či nové vládne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu.

 

Markíza prinesie aj výsledky nového exkluzívneho prieskumu, v ktorom sa agentúra FOCUS pýtala ľudí, či by boli ochotní prispievať na činnosť cirkví zo svojich vlastných peňazí.