Print this page

Premiér Igor Matovič krátko pred spustením celoplošného testovania po vyhlásení prezidentky Zuzany Čaputovej zverejnil nasledujúci status:

AKTUÁLNE INFO - testovanie. Dôležité.
Dnes ráno prebehlo mimoriadne zasadnutie vlády, kde nás minister obrany informoval, že k včerajšiemu večeru bolo plne obsadených 4 900 odberových tímov pomocným personálom ... avšak zatiaľ len 63% z nich bolo plne obsadených potrebnými zdravotníkmi.
Naďalej dôverujeme slovenským zdravotníkom a veríme, že obsadenosť zdravotným personálom sa dnes ešte výrazne zvýši. Poďme preto všetci urobiť maximum.
Nerobme si už prosím naschvály. Ukážme všetci spolu, že v rozhodujúcej chvíli zaberieme spolu za jeden povraz a dokážeme to. V inom prípade, nám zostáva v rukách už len totálny lockdown a ten si nikto z nás nepraje.
Nebojte sa, vláda vie presne, čo robí a sme pripravení na všetky situácie, ktoré môžu cez víkend nastať.

Odporúčame aj: Celoplošné testovanie: Všetky otázky a odpovede, ktoré by ste mali poznať (ZOZNAM)

Každý z nás si dnes vyberá svoju cestu.

Niekto sa rozhodne v ťažkej chvíli nadbiehať názoru ľudí, ktorí si myslia, že majú právo nakaziť iných ... iní pomáhajú do poslednej chvíle ako vedia. Lebo si uvedomujú, že poriadne zvládnuté celoplošné pretestovanie je spôsob, ako sa vyhnúť tvrdému lockdownu (milióny ľudí doma bez práce). Lebo si uvedomujú, že vyhľadaním 30-50 tisíc pozitívnych ľudí behom víkendu, zachránime desiatky tisíc ľudí pred ochorením, tisícky ľudí pred trvalými následkami a stovky ľudí pred smrťou ... a nemocnice pre kolapsom.

Ak patríš do druhej skupiny, prosím, pomôž.

Chýbajú nám ešte stovky zdravotníkov, ktorí môžu vykonávať stery. Oslov ich, prosím. Odmenu za rizikovú prácu majú výrazne motivačnú (700-1100 za dva dni) ... a všetko iné majú už na mieste nachystané ... najmä celý zbytok tímu a kopu ľudí, ktorí chcú vedieť, či náhodou tiež pozitívni nie sú.

ĎAKUJEM ZA VAŠU POMOC