Print this page

RTVS od nedele 15. novembra na Jednotke vysiela dlhoočakávanú sériu Herec.

Doba bola zlá a ľuďom nepriala... Standa túžil po hereckej kariére a okrem toho skrýval obrovské tajomstvo. Miniséria Herec, ktorá štartuje na obrazovkách RTVS v nedeľu 15. novembra, je strhujúci príbeh z obdobia päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia.

Novinka z dielne režiséra Petra Bebjaka ponúka pohľad do vnútorného sveta hlavného hrdinu, ktorý sa nedokáže postaviť totalitnému režimu, ďalej však zúfalo sníva o lepšej budúcnosti...

Jan Cina ako Standa Láník

Talentovaný a ctižiadostivý. Túži po úspechu. Mladík, ktorý sa chcem stať veľkým hercom vo veľkom divadle. Životnú rolu dostáva od tajných služieb, s ktorými spolupracuje na diskreditovaní vplyvných mužov. Štátna bezpečnosť ho začne využívať na „špinavú prácu".

Standa Láník, Herec  Foto: D.N.A.

Jenovéfa Boková ako Anežka Láníková

Standova sestra. Žije spolu s ním a babičkou v jednom byte. Pravidelne sa dostáva do sporu so susedom - súdruhom, ktorý sa snaží súrodencov spolu so starou mamou dostať z bytu preč. Anežka sníva o tom, že sa spolu s priateľom Zdeňkom raz dostane na Západ. Tam chce začať nový život.

Anežka Láníková, Herec   Foto: D.N.A.

Emília Vášaryová ako babička Božena Hrubá

Funkčnú rodinu súrodencom Láníkovým nahradiť nedokáže. Okrem toho vidí, aké rozdielne povahy brat so sestrou majú. Aj napriek tomu, že jej pomaly dochádzajú sily, snaží sa pre Standu a Anežku udržať domov.

Emília Vášaryová ako babička Foto: D.N.A.

Martin Finger ako kapitán Jindřich Korčák

Riadiaci dôstojník ŠtB, ktorý dáva Standovi úlohy. Na prvý pohľad milý a priateľský, v skutočnosti rovnako túžiaci po moci. Aktívne riadi operácie namierené proti prominentným osobám, ktoré potrebujú komunisti získať na svoju stranu.

Kapitán ŠtB Foto: D.N.A.

Judit Bárdos ako Eva Doležalová

Amatérska herečka. Standova kamarátka a kolegyňa z divadla. Vždy pod ochranou otca, ktorý vedie ochotnícke divadlo. Tajne miluje Standu a postupne mu to dáva najavo. Toto však nemôže fungovať. Bolo by to v rozpore s jeho ambíciami.

Judit Bárdos Foto: D.N.A.

Ľuboš Veselý ako profesor Viktor Hél

Postarší profesor matematiky na Karlovej univerzite. Cíti sa bezpečne, má rád svoju prácu a ďalej si užíva život. Komunisti ho zapojili do výskumu a aj to je dôvod, prečo si myslí, že sa nemusí ničoho obávať. Na scénu prichádza Standa.

Profesor matematiky Foto: D.N.A.