Print this page

Ministerstvo zdravotníctva sprístupnilo registračný formulár na očkovanie proti COVID-19 pre zdravotníkov.

 Registrovať sa môžu všetci zdravotníci a zdravotníčky na tejto stránke: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php. Prioritne pozýva ministerstvo tých, ktorí diagnostikujú, liečia a zabezpečujú starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19. Registráciu v tejto chvíli môžu využiť aj osoby, ktoré pri starostlivosti o chorých priamo alebo nepriamo vypomáhajú.
Sem patria študenti zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorí počas štúdia prichádzajú do kontaktu s pacientom, či zamestnanci spoločnosti, ktorí vykonávajú upratovaciu službu v nemocniciach. Ďalšou pre skoré očkovanie priorizovanou skupinou pre rizikovosť svojho povolania sú zamestnanci domovov sociálnych služieb a terénni sociálni pracovníci.
Všetci títo môžu od dnes využiť registráciu, a na základe svojej preferencie vybrať si termín, deň od 4. januára, a jedno zo šiestich vakcinačných centier. Registrácia je spustená pre pilotom otestované už očkujúce centrá v nemocniciach v Nitre, Banskej Bystrici, Košiciach a v troch nemocniciach v Bratislave. Postupne, s predpokladaným termínom po 10. januári, budú do registračného formulára pridávané ďalšie z 25 pripravených vakcinačných centier na Slovensku.
Ide o čas nevyhnutný na to, aby po príchode a distribúcii vakcín, mohli nemocnice hladko spustiť očkovanie aj pre ostatných zdravotníkov v regióne, po tom čo prioritne zaočkujú vlastných nemocničných zamestnancov, ktorých záujem o očkovanie nemocnice už evidujú.