Print this page

Ku kauze prednostného očkovania Dominiky Cibulkovej sa vyjadril aj Igor Matovič:

 

PORADIE OČKOVANIA
Slovensko je európskym lídrom v počte ľudí, ktorí veria konšpiráciám. Zároveň platí, že mimoriadne veľký pomer ľudí sa z rôznych dôvodov zaočkovať nechystá, čo bude znamenať dlhodobú potrebu opatrení a zbytočného strádania všetkých.
... ak strádanie chceme čo najviac umenšiť, potrebujeme úprimne presvedčiť čo najviac ľudí. Uznávam, že potrebuje k tomu aj kampaň, kde vystúpi XY ľudí, ktorým dôverujú rôzne skupiny ľudí ... a osobným príkladom presvedčia ďaľších a ďaľších.
Dominika Cibulková bola na takú kampaň “ako stvorená” ... bohužiaľ nevydalo. Spôsob, ako k jej očkovaniu prišlo ... je zbytočné zlyhanie (aj) pracovníka očkovacieho centra a hlavne zbytočne nevyužitá príležitosť.
Budem vyžadovať okamžité sprísnenia opatrení, ktoré takýmto zlyhaniam v budúcnosti zabránia. Rovnako očakávam od MZ jednoznačné a nespochybniteľné poradovníky, z ktorých bude každému jasné, kedy kto má na očkovanie nárok.
Ešte inak - nemám problém, ak denne popri tisíckach zaočkovaných ľudí podľa poradovníka, budú verejne zaočkovaní 3-4 verejne známi ľudia s cieľom masívnej propagácie očkovania medzi pochybujúcimi.
Ešte ešte inak - robiť to tajne, nie je fér, urobiť to verejne, je propagácia dobrej veci. Robme dobré veci. #ZaZdravéSlovensko
ps. Ak viete ešte o niekom, kto bol neoprávnene uprednostnený, napíšte mi, prosím, do správy.