Print this page

Necelý týždeň po ťažkom infarkte dnes zomrel americký rapper DMX. Mal 50 rokov. S odkazom na jeho rodinu o tom napísala agentúra AP. DMX, vlastným menom Earl Simmons, bol významnou osobnosťou hip-hopu z konca 90. rokov a začiatku rokov 2000.

Autor hitov a Party Up (Up in Here) a X Gon 'Give It To Ya zomrel po ťažkom srdcovom infarkte. Prevezený do nemocnice vo White Plains v štáte New York bol 2. apríla. Posledné dni pred smrťou bol podľa rodiny na prístrojoch a zomrel dnes obklopený príbuznými. DMX mal 15 detí.

"Earl bol bojovník, ktorý bojoval až do samého konca. Svoju rodinu miloval celým svojím srdcom a vážime si čas, ktorý sme s ním strávili," uviedla rodina s tým, že rapperova tvorba "inšpirovala veľké množstvo fanúšikov po celom svete a jeho ikonické dedičstvo bude žiť navždy ".

S umelcom známym tiež ako Dark Man X v minulosti spolupracovali napríklad rapperi JAY-Z, Ja Rule a LL Cool J. Objavil sa aj v niekoľkých filmoch vrátane snímke Romeo musí zomrieť (2000) či Od kolísky do hrobu (2003).

DMX sa narodil v roku 1970 v meste Mount Vernon v New Yorku. Mnoho rokov mal problémy s drogovou závislosťou, kvôli ktorej bol opakovane na liečení. Počas svojho života bol opakovane zadržaný a uväznený. Odpykal si napríklad tresty za týranie zvierat, držanie drog a zbraní či bezohľadnú jazdu. V posledných rokoch sa podľa AP venoval tiež dobročinnosti.