Print this page

Kto je kto v seriáli Zachránené životy (FOTO) Foto: Doma

Už v pondelok 27. júna 2022 odštartuje na obrazovkách televízie Doma nový turecký seriál Zachránené životy (Sen Anlat Karadeniz). Emotívny príbeh sa zameriava na strhujúci životný príbeh týranej ženy, ktorá nachádza nečakaného ochrancu v obchodnom partnerovi svojho manžela. Ale napriek vzájomným pocitom je ich láska zakázaná a psychopatický manžel je pripravený na pomstu.

Tahir Kaleli (Ulaş Tuna Astepe)

Tahir Kaleli (Ulaş Tuna Astepe)

Ak je raz cisár nahý, Tahir rozhodne nebude predstierať nadšenie z jeho neexistujúcich nových šiat, ako zvyšok stáda! Jeho myseľ i srdce sú nespútané ako Čierne more, pri ktorom sa narodil a po ktorého vlnách sa tak rád plaví. Kancelárska práca, porady, dohadovanie obchodov, stretnutia s klientmi a podpisovanie zmlúv - skrátka všetko, čo zaváňa biznisom – to nie je nič preňho, s radosťou to vždy prenechá staršiemu bratovi, ku ktorému sa pridá, len keď už naozaj niet vyhnutia. Tak ako v prípade tej prekliatej pracovnej cesty do Istanbulu, keď sa po prvý raz stretol s vplyvným podnikateľom Vedatom Sayarom a jeho rodinou... Tahir je temperamentný, impulzívny a občas veľmi, veľmi tvrdohlavý. Nedokáže tolerovať nespravodlivosť, ani predstierať, že nevidí, keď niekomu ubližujú. Skrátka... Ak je raz cisár nahý, Tahir rozhodne nebude predstierať nadšenie z jeho neexistujúcich nových šiat, ako zvyšok stáda – práve naopak, nepríjemnú pravdu vykričí z plného hrdla, aj keby ho to malo stáť hlavu!

Nefes Zorluová (İrem Helvacıoğlu)

Nefes Zorluová (İrem Helvacıoğlu)

Hoci navonok pôsobí veľmi krehko a zraniteľne, má vytrvalosť, silu a odvahu, ktoré jej môže závidieť nejeden muž.
Iná na jej mieste by to zrejme už dávno vzdala a zvolila by si radšej smrť ako život v pekle, akým si prešla, no hrdá Nefes, hoci navonok pôsobí veľmi krehko a zraniteľne, má vytrvalosť, silu a odvahu, ktoré jej môže závidieť nejeden muž. Preto – a z veľkej lásky k svojmu synčekovi Yiğitovi (Demir Birinci), ktorý je jediným svetlom a šťastím v jej živote plnom temnoty a utrpenia – sa aj navzdory neľudskej bitke, psychickému i fyzickému týraniu, ba mučeniu zo strany jej vyšinutého väzniteľa, ktorému ju pred rokmi hanebne predal jej vlastný otec, opakovane snažila ujsť zo zlatej klietky. V nádeji, že raz sa to predsa len podarí a ona a malý Yiğit budú konečne slobodní... Šťastena, ktorá od nej dlho odvracala svoju tvár – rovnako ako Vedatovi muži, ktorí pri pohľade na jej podliatiny a rany len klopia zrak, no súcitu sa od nich nedočká – sa však na ňu konečne usmeje v deň, keď ten diabol v ľudskej koži pozve na večeru svojich obchodných partnerov z vidieka, bratov Kaleliovcov...

Mustafa Kaleli (Sinan Tuzcu)

Mustafa Kaleli (Sinan Tuzcu)

Ak by svet pohltili plamene, nechal by ho celý-celučičký pokojne zhorieť do tla a zachránil by len svojich najbližších.
Najstarší z bratov Kaleliovcov sa už pred rokmi zhostil ťažkej a často nevďačnej úlohy hlavy rodiny, takže je nielen zvyknutý robiť vážne rozhodnutia, ale i rozhodovať za iných. O to ťažšie, pochopiteľne, nesie, keď niekto z jeho blízkych svojimi činmi rozhodnutiami spochybní jeho autoritu a postavenie, aj keď neúmyselne – tak ako Tahir, keď sa mu asi po prvý raz v živote vzoprel a odmietol vydať Nefes a Yiğita besniacemu Vedatovi ohrozujúcemu všetko, čo je Mustafovi drahé. Pretože pre Mustafu nie je nič na svete dôležitejšie ako jeho rodina, jej šťastie a bezpečie. Obetoval by pre ňu všetko – a kohokoľvek. Ak by svet pohltili plamene, nechal by ho celý-celučičký pokojne zhorieť do tla a zachránil by len svojich najbližších. A zo všetkých najviac miluje svoju dcérku Balım (Dila Aktaș) a manželku, pri ktorej sa tento tvrdý, rázny a neústupčivý chlap zakaždým mení na nežného a milujúceho muža s temer chlapčenskou bezprostrednosťou a šibalskými plamienkami v očiach.

Asiye Kaleliová (Öykü Gürman)

Asiye Kaleliová (Öykü Gürman)

Je vášnivá vo všetkom, čo robí. Keď miluje, miluje celým srdcom. Keď žiarli, z očí jej šľahajú blesky a keď nenávidí... Utekajte!
Keď si ju pred rokmi Mustafa bral, bola najkrajším dievčaťom široko-ďaleko – a v jeho očiach je ním aj dnes. Imponuje mu však nielen jej krása, ale i temperament a vášnivosť, a to nielen v láske, ale vo všetkom, čo robí. Keď miluje, miluje celým srdcom. Keď žiarli, z očí jej šľahajú blesky a keď nenávidí... Utekajte! Vie byť veľmi prudká – obzvlášť, ak sa do nej opäť raz neodpustiteľne hrubo (a nezaslúžene) naváža jej svojrázna svokra Saniye (Nurşim Demir), čo je v podstate na dennom poriadku, odkedy sa stala jej nevestou -, no vie byť aj veľmi láskavá, súcitná a ochranárska. Tak, ako keď sa v sekunde, bez najmenšieho zaváhania, rozhodla pomôcť švagrovi zachrániť dvojicu netušených čiernych pasažierov, ktorí k nim, ukrytí v kufri jeho auta, tajne pricestovali z Istanbulu. Je skrátka presne taká ako Čierne more, pri ktorom sa narodila – vie byť nevyspytateľná a nebezpečná ako jeho vlny v búrke, ale tiež sladká, opojná a nežná ako vôňa okolitých lesov plných zelene...

Vedat Sayar (Mehmet Ali Nuroğlu)

Vedat Sayar (Mehmet Ali Nuroğlu)

Pred svetom si nasadzuje masku, aby skryl svoju pravú tvár – tvár nebezpečného psychopata, krutého a sadistického násilníka!
Kto ho nepozná, alebo ho pozná len zbežne, povrchne... Považuje ho za príjemného a milého spoločníka s osviežujúcim zmyslom pre humor. To je však len maska, ktorú si pred svetom nasadzuje, aby skryl svoju pravú tvár – tvár nebezpečného psychopata, krutého a sadistického násilníka, ktorý, ako drvivá väčšina zbabelých slabochov, zo všetkých svojich chýb, zlyhaní a zločinov obviňuje všetkých ostatných, ba celý svet... Len nie seba. Je chorobne fixovaný na krásnu Nefes, ktorú už viac ako osem rokov väzní vo svojej luxusnej rezidencii. Svet za jej bránami ju mylne považuje za jeho manželku – v skutočnosti je totiž matka jeho malého syna jeho otrokyňou, ktorej poslušnosť si vynucuje násilím. Uráža ju, zastrašuje, surovo mláti a spútava, aby sa nemohla brániť jeho zvrhlostiam... Doslova sa jej mstí za to, že si dovolila ho nemilovať a že sa i po toľkých rokoch nevzdala a zas a znova sa pokúša ujsť zo zliatej klietky, v ktorej ju pred rokmi proti jej vôli zavrel a od ktorej dávno zahodil pomyslený kľúč k slobode. Takže keď sa jej to napokon predsa len podarí, rozpúta peklo, aby ju dostal späť!

Eyşan Sayarová (Gözde Kansu)

Eyşan Sayarová (Gözde Kansu)

Jediná žena, ktorá pozná všetky Vedatove temné tajomstvá a hriechy. Vlastne, keď ide oňho... Necúvla by ani pred vraždou!
Vedatova sesternica a obchodná spoločníčka je i jeho radkyňa a bútľavá vŕba zároveň. Vlastne, je to jeho jediná naozajstná priateľka - a tiež jediná žena, ktorá pozná všetky jeho temné tajomstvá a hriechy... Je mu skôr sestrou ako sesternicou – vždy mu všetko prepáči a odpustí, stará sa oňho (len oňho), chráni ho pred problémami (často aj pred ním samým) a ak treba, bez zbytočných otázok zariadi, aby dôkazy o jeho pochybeniach, zločinoch i vyslovených zverstvách jednoducho zmizli ako šibnutím čarovného prútika. Vlastne, keď ide o Vedata... Necúvla by ani pred vraždou! Je veľmi cieľavedomá, bystrá, prefíkaná a občas až desivo manipulatívna – keď skrátka niečo (alebo niekoho) chce, nič ju nezastaví...