Print this page

Skupina Nova získala vysielacie práva na svetový šampionát – FIFA World Cup Qatar 2022™. Prinesie 32 priamych prenosov. Všetky zápasy uvidia diváci na voľne dostupných staniciach.

Celkom 18 stretnutí ponúknu exkluzívne stanice Skupiny Nova, ďalších 14 zápasov Nova odvysiela spoločne s Českou televíziou. Šampionát sa koná na ôsmich štadiónoch v Dohe a okolí a začína 21. novembra – vyvrcholenie v podobe finále je na programe 18. decembra.

„Naším cieľom je neustále rozširovať našu už tak veľmi bohatú športovú ponuku, a to so získaním práv na majstrovstvách sveta vo futbale maximálne podarilo. K Lige majstrov UEFA teraz pridávame ďalší prémiový produkt s globálnym presahom. Zápasy majstrovstiev sveta prežíva celý svet – je to oslava športu ako takého, národná hrdosť, spoločná radosť z výhry, ale aj smútok z prehry. Zároveň sa tiež tešíme na novú, unikátnu spoluprácu s kolegami z Českej televízie na tejto svetovej športovej akcii,“ hovorí generálna riaditeľka Skupiny Nova Klára Brachtlová.

„Na prelom novembra a decembra sa na Nove všetci veľmi tešíme, bude to výzva divákom ponúknuť nadštandardný servis z takto sledovaného turnaja. V redakcii športu máme profesionálov s bohatými skúsenosťami z tých najznámejších svetových športových udalostí – fanúšikom pripravíme skvelý sprievodný program. Prajem si, aby majstrovstvá sveta zanechali vo všetkých fanúšikoch nezabudnuteľné športové zážitky,“ dopĺňa šéfredaktor športu Dušan Mendel.

V turnaji sa predstaví 32 účastníckych krajín, ktoré budú rozdelené do ôsmich skupín po štyroch. Z každej skupiny postúpia do vyraďovacej časti dva tímy. Naposledy sa hralo MS pred štyrmi rokmi v Rusku a zvíťazilo Francúzsko. Česká reprezentácia sa tento rok na turnaj neprebojovala, posledná jej účasť sa datuje do roku 2006.