Print this page

Kto je kto v kriminálke Kraj (FOTO) Foto: JOJ

Novinkou tejto sezóny na JOJ je Kriminálka Kraj. Základom sú zločiny, ktoré vyšetruje fiktívna krajská kriminálka, ale rovnako aj jedinečný kraj, v ktorom sa všetky prípady stanú – Záhorie. Hlavnými postavami sú vyšetrovatelia Marián Mitaš a Jana Kolesárová. Okrem nich sa v seriáli objavia ďalšie známe mená.

Marián Mitaš stvárni v novej kriminálke postavu Jana Tesára, pôvodne Záhoráka, ktorý roky bojuje so svojimi démonmi. Tých si prináša aj do novej práce, kde spoznáva svoju novú parťáčku - vyšetrovateľku Zuzanu Vicenovú. Na lásku nikdy nemal šťastie. Pre Jana bola práca vždy prioritou a to sa s úspešným vzťahom vylučovalo. Aj s jeho problémom s alkoholom, ktorý sa snaží tajiť. Jano si myslel, že celý život ostane pracovne na východe, no až konflikt s nadriadeným ho vyhnal naspäť na západ krajiny. Jano sa preto sťahuje späť domov, k matke Vilme, ktorej sa rozhodol pomáhať.

Foto: JOJ

Odporúčame aj: Nová kriminálka Kraj sa odohráva v známej slovenskej lokalite (FOTO)

Zuzana Vicenová (Jana Kolesárová) je rozvedená kriminalistka pôvodom z Východu. S exmanželom Petrom sú kolegami a skvele spolu vychádzajú. Po odchode syna na vysokú školu začala pociťovať syndróm prázdneho hniezda, čo súviselo aj s jej manželstvom. Zuza v práci celý život prichádzala do kontaktu s mačami a sexizmom a je z nich už unavená. Preto je rada, že doba sa zmenila a ona nemusí počúvať komentáre na veľkosť svojho zadku a pŕs. Vo voľnom čase hrá americký futbal.

Foto: JOJ

Petr Vicen (Adrian Jastraban) je pôvodom z Česka a je bývalý manžel Zuzy. Na Slovensku žuje od vysokej školy a ostal tu najmä kvôli Zuzane, teraz už ho držia len pracovné povinnosti. Občas na ňu žiarli, hlavne po príchode nového kolegu na oddelenie, no stále majú skvelý vzťah. Petr je šéfom jednotky len krátky čas. Na jeho uvoľnené miesto vyšetrovateľa prichádza Jano. 

Foto: JOJ

Mária Jarošová (Darina Abrahámová)

Bývalá šéfka krajskej kriminálky, má tesne pred dôchodkom. Z osobných dôvodov sa rozhodla, že už nechce byť v riadiacej pozícii, čo jej šéfovia akceptovali. Ostala však pracovať na oddelení, no takmer nikdy nechodí do terénu. Napriek zaužívanej predstave, že ženy v jej veku nerozumejú technike a technológiám, Jaroška je v týchto veciach zorientovaná, dokonca vynikajúca. Aj preto poskytuje jednotke technickú podporu, komunikuje s labákmi, forenznými technikmi, operátormi... Okrem toho vie prísť s dobrými nápadmi, ktoré vyšetrovanie často posunú míľovými krokmi vpred. Priatelí sa s Janovou mamou Vilmou a aj kvôli tomu nad ním v práci drží trochu ochrannú ruku.

Foto: JOJ

Vilma Tesárová (Jana Oľhová)

Janova matka je po manželovi drobná vinárka. Po jeho smrti a vďaka finančnej slobode je pánom svojho času, čo si náležite užíva. Keď pochovala milovaného muža a oplakala ho, akoby sa znovu nadýchla a objavila všetky radosti života. Okrem toho sa Vilma aktívne stará o malý vinohrad, ktorý má vedľa svojho domu, kam sa Jano presťahoval. Vilma vyrába výborné víno, dodáva ho i do pár kvalitných reštaurácií v Bratislave.