Print this page

V Nitre došlo k ďalšiemu útoku, po ktorom skončil nevinný človek v nemocnici na operačnom sále. V tejto súvislosti zverejnila polícia nasledujúce vyhlásenie:

Stačilo! Policajný zbor zachováva nulovú toleranciu k akejkoľvek forme násilia, šikany či nenávisti. Máme svoje hodnoty, za ktorými si vždy budeme stáť.

Prípadom sa intenzívne zaoberáme. "Polícia v Nitre prijala 23.10.2022 v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme k veci poskytnúť viac informácií," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Renáta Čuháková.

K útoku sa vyjadrila aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská: „Môžeme potvrdiť, že sme tento týždeň v utorok prijali pacienta prevezeného z Nitry, ktorý mal zranenia v oblasti čeľuste. Stav pacienta si vyžadoval operáciu. Operácia bola úspešná, pacient je stabilizovaný a v najbližších dňoch bude prepustený do domácej liečby“.

Je našou prioritou chrániť každého, a to bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu, rasu, etnicitu, náboženstvo, pohlavie, rod, jazyk, vek, zdravotné postihnutie alebo iné postavenie.
Žiadna forma násilia nie je v našej spoločnosti prípustná. Takýmto prípadom venujeme a budeme venovať našu maximálnu pozornosť!