Print this page

Kto sú porotcovia Let's Dance, pozrite si ich profily (FOTO)

Súčasťou ôsmej série veľkolepej tanečnej šou Let's Dance, ktorá sa vrátila na obrazovky TV Markíza je aj porota, ktorá prináša aj známe mená z minulosti ale aj nováčikov.

Porota

Vystúpenia bude hodnotiť odborná porota v zložení Tatiana Drexler, Adela Vinczeová, Ján Ďurovčík a víťaz vlaňajšieho siedmeho ročníka Let's Dance Ján Koleník, ale tiež diváci prostredníctvom SMS hlasovania. Veľkolepými priamymi prenosmi budú sprevádzať moderátori Viktor Vincze a Lucia Hlaváčková.

Ján Ďurovčík

Foto: Markíza

Ján Ďurovčík je uznávaným choreografom, režisérom, tanečníkom a porotcom. Študoval na Vysokej škole múzických umení v Bratislave u prof. Š. Nosáľa a na Inštitúte pre tanečné vzdelávanie v Antverpách v Belgicku. Založil balet TORZO, neskôr Bratislava Divadlo tanca. Pracoval v Slovenskom národnom divadle v Bratislave, v pražskom Divadle Kalich. Svoje šou uviedol v rámci svetového turné v New Yorku, v Londýne, Amsterdame, Krakove, Tokiu. Režíroval aj unikátne spojenie IMT Smile a Lúčnice.

Je považovaný za najnekompromisnejšieho porotcu.

Tatiana Drexler

Foto: Markíza

Tatiana Drexler je profesionálnou tanečnicou a odbornou porotkyňou. Ako porotkyňa pôsobila dokopy v piatich sériách tanečnej šou Let´s Dance. Svoje výnimočné tanečné schopnosti ukázala vo viac ako 500 tanečných súťažíiach v niekdajšom Československu aj v Nemecku a získala veľké množstvo ocenení. 25-ročná kariéra aktívneho tancovania jej priniesla niekoľko krajských majstrovských titulov v niekdajšom Československu a zároveň 11 finálových účastí na nemeckých majstrovstvách v latino, štandardných a desiatich tancoch medzi amatérmi aj profesionálmi. Jej najlepším umiestnením je 12. miesto na Majstrovstvách sveta. Trénovala a stále trénuje mnohých finalistov národných majstrovstiev, ako aj európskych a svetových. Lation formácia z Martina, ktorú Tatiana trénovala, dosiahla v roku 1990 4. miesto na Majstrovstvách sveta. Ako porotkyňa pôsobí od roku 2000 na národných aj medzinárodných majstrovstvách amatérskych i profesionálnych tanečníkov.

Divákom Markízy je známa z predošlých sérií Let´s Dance, kde patrila k stabilnej porotcovskej zostave. Ako porotkyňa pôsobila aj v českej verzii StarDance.

Ján Koleník

Foto: Markíza

Po skončení VŠMU v roku 2004 sa stal členom Činohry SND. V roku 2004 získal Cenu za najlepší herecký výkon na festivale Istropolitana projekt. Bol nominovaný na cenu Objav roka v rámci Divadelných ocenení sezóny 2003. V roku 2008 mu bola udelená Výročná cena literárneho fondu za postavu Kráľa Františka (Kráľ sa zabáva) s prihliadnutím k postave Nika Dubčiča (Dom v stráni). V roku 2014 účinkoval v medzinárodnom projekte „1914“ v pražskom Národnom divadle, pod vedením režiséra Roberta Wilsona. Pravidelne vyhráva ankety popularity - Je najobľúbenejším hercom v televíznej ankete OTO a v internetovej ankete Telkáč roka.

Účinkoval v televíznych seriáloch Medzi nami, První republika, Oteckovia, Druhá šanca či Dunaj, k vašim službám. Je víťazom siedmej série tanečnej šou Let's Dance.

Adela Vinczeová

Foto: Markíza

Známa moderátorka Vyštudovala kulturológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a v roku 1996 sa dostala do celoslovenského finále modelingovej súťaže Elite Model Look. Svoju kariéru začala ako redaktorka v Teleráne. Neskôr bola moderátorkou Fun Radia. Prelomom v jej televíznej kariére bol projekt Slovensko hľadá SuperStar, ktorý tri sezóny moderovala s Martinom "Pycom" Rauschom. Bola moderátorkou aj súťažnej show Test národa, porotkyňou show Slovensko má talent a Talentmania. Bola súčasťou aj tanečnej šou Let´s Dance, ktorú z piatich sérií štyri moderovala a v jednej sa predviedla ako jedna zo súťažiacich. V TV Markíza dostala príležitosť moderovať aj svoju vlastnú šou s názvom Adela show a od roku 2014 sprevádza divákov v hudobnom projekte Chart Show.