Print this page

V Bratislave nakrúcajú kriminálku. Cez víkend budú dopravné obmedzenia Foto: Bratislava.sk

Detektívny thriler Červený kapitán nakrúcajú filmári od mája, náklady na produkciu sa odhadujú na takmer 2 milióny eur.

 

 

Film odráža zlomové obdobie nedávnych česko-slovenských dejín. Okrem hlavného mesta Bratislavy sa bude nakrúcať aj v Česku a v Poľsku. Režisérom je Michal Kollár a vo filme si zahrajú známe herecké osobnosti, ako napríklad Ladislav Chudík, Zuzana Kronerová, Oldřich Kaiser či Michal Suchánek.

Magistrát hlavného mesta upozorňuje vodičov na zmeny v doprave. Z dôvodu nakrúcania filmu na motívy knihy Červený kapitán od slovenského krimi autora Dominika Dána bude v nedeľu (17. 8.) od 6.00 hod. ráno až do 15.00 hod. uzatvorený Most SNP v smere z Petržalky do centra, pričom nebude možný ani výjazd na most z Einsteinovej. Pre spojenie Petržalky s ľavostrannovou časťou mesta zostáva prejazdný Most Apollo, Prístavný most a Most Lafranconi. Dopravu bude usmerňovať polícia a je možné, že príde aj k určitému časovému posunu na základe aktuálnej situácie, informuje Magistrát Hl. mesta Bratislava.

Uvedená uzávierka sa netýka MHD.

Filmovacie dni budú pokračovať aj počas ďalších dní. V nedeľu (17. 8.) budú filmári nakrúcať aj na Uršulínskej ulici a na Primaciálnom námestí. V tejto súvislosti im bratislavský magistrát povolil zvláštne užívanie komunikácií za účelom postavenia plošiny a pristavenia dobových automobilov či technických vozidiel.

Rovnaké povolenie platí aj na Odborárskom námestí, kde bude v pondelok (18. 8.) postavený agregát a osvetľovacia technika na ploche 23 m2. V sobotu (23. 8.) zaberú filmové štáby chodník  na miestnych komunikáciách na Štúrovej a Jesenského ulici.