Print this page

Skylink mení programy aj parametre. Pridáva napríklad Mňam TV s Ihnačákom Foto: Lidl

Skylink má zmeny v programovej ponuke a mení parametre satelitného vysielania

 

 

Mňam TV
21. 2. 2015 obohatila programovú ponuku Skylinku nová česká televízna stanica zameraná na varenie a zdravý životný štýl – Mňam TV. Stanica predstaví vlastné programy, reality show a popredných profesionálov z oboru, ako Emanuele Ridi, Marcel Ihnačák a ďalších. Medzi moderátormi sa objaví napríklad Jan Rosák s vlastnou talk show. Stanica bude vysielať 24 hodín denne a bude dostupná všetkým zákazníkom Skylinku s predplatenými balíčkami Mini, Multi, Kombi, Multi HD, Flexi 7 alebo Komplet.
Program je vysielaný v štandardnom rozlíšení SD a v kompresnom formáte MPEG-4 – pre jeho príjem je nevyhnutný HD satelitný prijímač, najlepšie s certifikátom Skylink READY. Ďalšie technické parametre pre naladenie Mňam TV sú uvedené v tabuľke nižšie.

Food Network HD
21. 2. 2015 zaradil Skylink do svojej ponuky ďalší program vysielaný vo vysokom rozlíšení (HD). Ide o gastronomický program Food Network HD, ktorý bude rovnako ako jeho doterajšia SD verzia, dostupný všetkým zákazníkom Skylinku s predplatenými balíčkami Kombi, Multi HD a Komplet.
Program je vysielaný vo vysokom rozlíšení HD – pre jeho príjem je nevyhnutný HD satelitný prijímač.

Sport 2 HD teraz v balíčku Multi
Doteraz bol tento športový program dostupný všetkým zákazníkom Skylinku s predplatenými balíčkami Kombi, HD Plus, Multi HD, Flexi 7 a Komplet. Od 24. 2. 2015 budú môcť tento program sledovať aj zákazníci Skylinku s predplateným balíčkom Multi. Prinesie napríklad prenosy pretekov Formule 1.
Program je vysielaný vo vysokom rozlíšení HD – pre jeho príjem je nevyhnutný HD satelitný prijímač.

Programy s novými parametrami satelitného vysielania
V minulých dňoch začali niektoré programy Skylinku vysielať paralelne aj na nových pozíciách. Jedná sa o programy Regionalnitelevize.cz, Animal Planet, JimJam, Brazzers a Discovery Showcase HD. Vysielanie týchto programov na pôvodných pozíciách bude ukončené v rôznych termínoch – pre ďalšie sledovanie je potrebné opäť si naladiť nové parametre na satelitnom prijímači.

Postup pri naladení nových aj súčasných televíznych programov Skylink:
Zákazníci so satelitnými prijímačmi s funkciou FastScan (väčšina prijímačov s označením Skylink READY) – naladenie nových programov a všetky zmeny parametrov vysielania sa na takomto prijímači vykonajú vždy automaticky. Ostatní zákazníci Skylinku budú musieť tieto programy naladiť manuálne.