Print this page

Ako sa bude hlasovať  počas interaktívneho filmu Verdikt Foto: RTVS

Teroristi unesú civilné lietadlo a smerujú s ním k futbalovému štadiónu, ktorý je plný ľudí. Armádny pilot lietadlo zostrelí bez rozkazu svojich nadriadených a ocitne sa pred súdom.

 

 

Argumentom jeho obhajoby je, že síce spôsobil smrť desiatok ľudí v lietadle, ale zachránil desiatky tisíc ľudí na štadióne. Je vinný, alebo nevinný? Je možné ospravedlniť smrť nevinných ľudí záchranou iných?

O tom, aký verdikt by mal nad pilotom padnúť budú v reálnom čase po odvysielaní prvej časti filmu rozhodovať samotní diváci. Interaktívny film Verdikt sa začína už v pondelok 17. októbra od 20:00 na Dvojke.

Diváci budú môcť sledovať celý filmový večer v televíznom vysielaní ako aj on-line na webe www.rtvs.sk. Na webe RTVS bude po televíznom odvysielaní divákmi zvoleného záveru filmu sprístupnená aj verzia, za ktorú hlasovalo menej divákov.
Priebeh filmového večera spojeného s diváckym hlasovaním

Po odvysielaní prvej časti filmu prebehne hlasovanie divákov, ktoré spustí a ukončí moderátor Michal Havran. Po zrátaní SMS a online hlasov bude nasledovať prezentácia výsledkov hlasovania a následne sa odvysiela divákmi zvolená verzia 2. časti filmu (VINNÝ alebo NEVINNÝ). Po jej skončení sa uskutoční záverečná diskusia s Michalom Havranom a jeho hosťami.

Ako sa bude hlasovať o verdikte?

Divácke hlasovanie sa uskutoční až po skončení prvej časti filmu.
1. SMS hlasovanie – diváci môžu hlasovať prostredníctvom SMS správy zaslanej na štvorčíslie 6677 v tvare: V (pilot je vinný) alebo N (pilot je nevinný).

2. On-line hlasovanie na webe www.rtvs.sk/verdikt – diváci môžu hlasovať aj on-line prostredníctvom webu www.rtvs.sk/verdikt, kde v hlasovacom formulári zakliknú vinný alebo nevinný.