Fanúšikovia vybrali boxerovi súpera na twitteri

 

 

Slávny filipínsky boxer Manny Pacquiao dal možnosť svojim fanúšikom, aby jeho budúceho súpera zvolili na twitteri. Ako jasný víťaz z hlasovania takmer 45 tisíc ľudí vyšiel britský boxer Amir Khan, s ktorým by sa úradujúci svetový šampión organizácie WBO vo Welterovej váhe mal stretnúť v dosiaľ neurčenom termíne v Spojených arabských emirátoch.

Tridsaťosemročný Pacquaio dal svojim followerom v nedeľu na výber medzi štvoricou boxerov. Khan, strieborný medailista z OH v Aténach 2004, vyhral voľbu vyhral jasne sa 48 percentami. Ďalšími súpermi v ponuke boli Khanov krajan Kell Brook (24%), Američan Terence Crawford (21%) a Austrálčan Jeff Horn (7%).

Pacquiao ukončil vlani v apríli kariéru a vo svojej vlasti sa venoval politike. Uspel vo voľbách do filipínskeho senátu, v auguste sa ale rozhodol pre návrat k boxu, ktorý označuje za svoju vášeň. V novembri porazil v Las Vegas úradujúceho šampióna Jessieho Vargasa a získal titul majstra sveta. Svoju bilanciu v profiringu vylepšil na 59 víťazstiev, šesť porážok a dve remízy.