Slávne herečky odhalili temnú stránku Hollywoodu

 

Škandál okolo mediálneho producenta Harveya Weinsteina, ktorý mal sexuálne obťažovať mnohé ženy, nie je jediným takýmto prípadom vo filmovom priemysle. V posledných rokoch o svojich skúsenostiach so zvykom mocných filmových osobností, vrátane režisérov a producentov, ponúkať ašpirujúcim mladým hviezdičkám pomoc v kariére výmenou za sexuálne služby, prehovorilo viacero celebrít. Spravodajský server Sunday Times pripravil prehľad niekoľkých z nich.

Charlize Theron
Herečka, ktorá sa preslávila rolou v Šialenom Maxovi, prehovorila o "gaučovej" kultúre obsadzovania rolí, s ktorou sa stretla v počiatkoch svojej kariéry. V rozhovore v roku 2005 povedala: "Pripadalo mi trochu divné, že sa koná konkurz v sobotu večer v dome režiséra v Los Angeles, ale hovorila som si, že je to asi normálne. Bol v pyžame a la Hugh Hefner. Išla som ďalej, on mi ponúkol drink, a ja si pomyslela: 'Páni, to herectvo je vážne pohodová vec'. Čoskoro však vyšlo najavo, o čo mu vlastne ide. Ale dala som mu najavo, že to sa nestane. že si na to vybral zlú babu."

Gwyneth Paltrow

V roku 2010 spomínala, ako v čase, keď bola začínajúcich mladá herečka, jej ktosi ponúkol dokončiť stretnutie v posteli. "Odišla som. Bola som úplne v šoku. Ale chápem, že to u niektorých herečiek môže vyvolať obavy: 'Ak tomu človeku nedám to, čo chce, potom mi zničí kariéru'."

Thandie Newton

Herečka Newton odhalila temnú stránku Hollywoodu v minulom roku, keď zverejnila podrobnosti z konkurzu zo začiatku svojej kariéry. "Bol tam režisér, ktorý nakrúcal kamerou zábery pod moju sukňu. Povedal mi, nech sa začnem sama seba dotýkať a myslím pritom na muža, ktorý sa so mnou v tej scéne bude milovať. Pripadalo mi to trochu divné, ale v miestnosti bola aj žena, ktorá viedla castingy, a tiež už som predtým robila na konkurzoch dosť divné veci, a tak som to urobila." Neskôr sa dozvedela, že dotyčný púšťa nahrávku z toho konkurzu svojim priateľom pre pobavenie.

Glenn Close

Hviezda Osudovej príťažlivosti nedávno prehovorila o konkurze "spoločne s hercom, ktorý vtedy bol veľmi slávny". A dodala: "Vošla som dnu, a tam stála posteľ. Mala som so sebou scenár, ale on nepoznal svoje repliky, ani sa neobťažoval si ich doniesť so sebou. Bolo to príšerné. Neskôr som si uvedomila, že to bolo niečo ako priviesť fenku k psíkovi, aby videli, či na ňu bude chcieť skočiť."

Megan Fox

Hviezda Transformers sa v roku 2009 zverila časopisu GQ, že pokladá praktiky mužov využívajúcich herečky v Hollywoode za "srdcervúce". "Niektorí z týchto ľudí sú hollywoodske legendy," vyhlásila. "Máte sa s nimi stretnúť a tešíte sa, hovoríte si: 'Nemôžem uveriť, že si so mnou tento človek chce porozprávať!' A potom zistíte, že mu rozhodne nejde o rozprávanie. "