O víťazstvo na Košickom zlatom poklade zabojuje 12 finalistov

 

 

 

Aktuálny ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad speje do svojho záveru. Mená víťazov sa verejnosť dozvie už túto sobotu 14. októbra.

Počas sobotňajšieho finálového koncertu porota v zložení Igor Timko, Peter Bič, Viktória Vargová, Juraj Vančík, Jindřich Bardon, Richard Jajcay a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy vyberie tri víťazné skladby z dvanástich. Na víťazov čakajú finančné ceny v hodnote 1000, 750 a 500 eur. Absolútny víťaz nahrá svoju skladbu v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Sobotňajší finálový koncert 33. ročníka Košického zlatého pokladu začne o 19:00 v košickom Kulturparku. Počas neho sa predstaví aj víťaz predchádzajúceho ročníka Martin Brečko a populárna formácia Peter Bič Projekt. Večerom bude divákov a poslucháčov sprevádzať Roman Bomboš, moderátor Rádia Slovensko, ktoré bude podujatie vysielať v priamom prenose. Televízny dokument zo súťaže si diváci môžu pozrieť 4. novembra o 18:00 na Dvojke.

V súťaži bolo spolu 140 skladieb, z ktorých o šestici finalistov rozhodla výberová komisia a druhú šesticu vybrali sms hlasovaním poslucháči Rádia Slovensko. Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Štúdio RTVS Košice.
Košický zlatý poklad uzrel svetlo sveta v roku 1980. Od svojho vzniku vytvára priestor na prezentáciu a propagáciu tvorby mladým autorom a interpretom pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Počas predchádzajúcich ročníkov zaznelo celkovo 349 nových slovenských piesní.