Globálnou ikonou MTV sa stala írska kapela U2

  

Globálnou ikonou vyhlásila v nedeľu hudobná televízia MTV írsku poprockovú skupinu U2. Európsku cenu za najlepšiu rockovú kapelu si zo slávnostného večera v Londýne odniesli britskí Coldplay. V kategórii Najlepší pop zvíťazila kubánsko-americká speváčka Camila Cabellová.

Cenu za najlepší vzhľad získal dvadsaťštyriročný britský spevák Zayn (Malik), ktorý je bývalým členom chlapčenskej skupiny One Direction.

V kategórii najlepší videoklip vyhral americký raper Kendrick Lamar. U fanúšikov bodoval jeho klip k piesni Humble, ktorý sa pohráva s náboženskými motívmi.

Cenu MTV EMA za najlepšieho umelca dostal kanadský spevák Shawn Mendes. Devätnásťročná hviezda dostala aj ocenenie za najlepší pesničku, ktorou je There 's Nothing Holdin' Me Back.

Najlepším umelcom v oblasti hip-hopu sa stal americký rapper Eminem. Ten tiež otvoril večer svojim novým singlom Walk on Water.

Ceremoniál moderovala britská speváčka Rita Ora. Víťaza vyberali fanúšikovia z celého kontinentu. Udeľovanie cien sa odohráva každý rok v inom európskom meste a budúci rok sa má konať v španielskom Bilbau.