Princ Harry a herečka Markleová sa budú brať 19. mája, oznámil palác na twitteri

 

 

Britský princ Harry a americká herečka Meghan Markleová sa vezmú 19. mája, oznámil dnes Kensingtonský palác. O zasnúbenie vnuka kráľovnej Alžbety II. s hviezdou úspešného seriálu kravaťáci informovala kráľovská rodina už na konci novembra.

"Jeho kráľovská výsosť princ Henry z Walesu a Megan Markleová uzavrú manželstvo 19. mája," napísal na twitteri Kensingtonský palác.

Dátum svadby pripadá na sobotu, čo znamená, že Briti si nebudú musieť brať dovolenku, aby mohli ceremoniál sledovať. Britská vláda totiž v reakcii na zásnuby oznámila, že neplánuje vyhlásiť na deň svadby voľno, ako tomu bolo v prípade svadby princa Williama.

Svadba sa bude konať v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor západne od Londýna. Britská kráľovná, ktorá sa na hrade často zdržiava, s výberom miesta súhlasila. Kráľovská rodina tiež zaplatí náklady na ceremóniu. Harryho brat William sa v roku 2011 oženil s Kate Middletonovou vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Princ Harry je po svojom otcovi Charlesovi, bratovi Williamovi a jeho deťoch Georgeovi a Charlotte piatym v poradí následníctva trónu. Zasnúbenie s Markleovou, ktorá sa v roku 2013 rozviedla so svojim prvým manželom producentom Trevorom Engelsonem, predchádzal osemnásťmesačný vzťah.