Dustina Hoffmana obvinili z obťažovania ďalšie tri ženy

  

 

 

Amerického oscarového herca Dustina Hoffmana obvinili ďalšie tri ženy zo sexuálneho obťažovania. Právnik filmové hviezdy ich tvrdenia označil ako nepravdivé, informoval denník The New York Times. Hoffmana už pred tým z rovnakého dôvodu obvinili ďalšie dve herečky.

Cori Thomasová vypovedala, že sa Hoffman pred ňou v hotelovej izbe obnažil a prinútil ju, aby mu masírovala nohy. Všetko sa vraj odohralo v 80. rokoch, kedy sa vtedy 16-ročná Thomasová kamarátila s hercovou dcérou. Otec Thomasovej pôsobil v rovnakej dobe ako veľvyslanec Libérie pri OSN.

Melissa Kesterová uviedla, že ju Hoffman obchytkával v rozkroku. Podľa nej sa tak stalo v 80. rokoch v nahrávacom štúdiu pri príprave filmu Ishtar. Kesterová vtedy chodila s mužom, ktorý k snímke pomáhal vytvoriť hudbu.

Tretia žena, ktorá zostáva v anonymite, tvrdí, že aj ju Hoffman obchytkával. Údajne tak urobil vo vozidle a tiež v čase vzniku filmu Ishtar, kde účinkovala v menšej úlohe.

Dnes osemdesiatročný Hoffman, ktorý sa preslávil napríklad ako hrdina snímky Rainman, sa sám k novým obvineniam nevyjadril. Jeho právnik ich označil za "ohováračské lži".

Na sexuálne obťažovanie zo strany Hoffmana sa pred tým sťažovali herečky Kathryn Rossetterová a Anna Grahamová. Tiež ony hovorili o viac ako 30 rokov starom obchytávaní a ponižovanie. Tvrdenie Rossetterovej Hoffman nekomentoval, Grahamovej sa ale ospravedlnil, že ju mohol vystaviť trápnej situácii. Súčasne však uviedol, že si na žiadne svoje neprístojnosti nespomína.

Hoffman je jedným z veľkých mien, ktoré sa stali súčasťou aféry okolo sexuálneho obťažovania a vulgárneho správania mocných režisérov, producentov a hercov. Tá sa spustila po tom, čo desiatky žien prehovorili o obťažovaní zo strany známeho hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina.