Print this page

TV Doma má nový seriál Matky a dcéry, prinášame podrobnosti Foto: TV Doma

Na TV Doma začína 2. januára nový turecký seriál Matky a dcéry.

 

 

TV Doma ho bude vysielať každý pondelok až štvrtok o 20.30

O čom je seriál Matky a dcéry?

Každý z nás si v živote nesie svoj kríž... Niektoré sú neprehliadnuteľné, iné ich majitelia nosia hlboko ukryté v doráňanom srdci. Do tejto druhej kategórie patrí i atraktívna mladá fotografka Zeynep (Cansu Dere), ktorá sa ani v dospelosti nedokáže zbaviť strachu z akýchkoľvek hlbších vzťahov, a preto pred nimi uniká do vlastného tichého sveta umenia. Dôvodom je hlboká trauma z detstva, ktorú síce už temer úplne vytesnila zo svojej pamäti, no to najdôležitejšie vymazať nešlo – že ju jej mama Gönül (Vahide Perçin) ako maličkú opustila... Istý čas strávila v sirotinci, potom si ju však adoptovala úspešná právnička Cahide (Gülenay Kalkan), vďaka ktorej Zeynep získala i dve sestry, rozdielne ako deň a noc - Gamze (Alize Gördüm) a Duru (Ahsen Eroğlu). A hoci ich má všetky tri naozaj veľmi rada, nikdy sa im nedokázala celkom otvoriť. Možno i preto jej mama Cahide povedala len o adopcii a celú pravdu o tom, čo sa v minulosti stalo, Zeynep zatiaľ nepozná. Nevie, že mama Gönül, ktorá strávila posledné desaťročia vo väzení za vraždu Zeynepinho otca, je opäť na slobode a že nepotrvá dlho a ich životné cesty sa opäť skrížia...

Zeynep síce má pôvodne úplne iné plány, osud to zariadi inak – vďaka dočasnému záskoku na základnej škole, kde nie celkom dobrovoľne prijme zastupovanie chorej učiteľky, sa jej život zmení spôsobom, aký si nedokázala predstaviť ani v najodvážnejších snoch! Stane sa to vďaka jednej z jej nových žiačok, krehkému malému dievčatku menom Melek (Beren Gökyildiz), ktoré sa introvertnej a rezervovanej Zenyep dostane nečakane rýchlo a hlboko pod kožu. Dievčatku, ktorého nevinnú dušu rojka nedokázalo zlomiť ani úplná ľahostajnosť jej matky Şule (Gonca Vuslateri), ani psychické a fyzické týranie krutého otčima Cengiza (Berkay Ateş). A tak keď sa Zeynep zrazu musí rozhodnúť, či bude nasledovať svoj sen, ktorý už má na dosah, alebo sa všetkého vzdá, aby zachránila dieťa, ktoré poľahky dokázalo preniknúť jej dosiaľ nepriestrelným pancierom priamo do srdca... Vyberie si tú druhú možnosť - a sama sa stane matkou!

Lenže svet trpkú pravdu nepozná, pretože tí, čo mohli niečo zmeniť, pred ňou radšej po celý čas zatvárali oči. Preto Zeynep a jej dcérku, ktorej dá na znak nového začiatku i nové meno Turna, čaká neľahký život na úteku. Život plný lásky a nehy, ale tiež odriekania a všadeprítomného strachu, že ich jedného dňa minulosť dobehne a... Opäť rozdelí.