Harryho snúbenica Markleová zrušila účty na sociálnych sieťach

  

 

 

Snúbenica britského princa Harryho Meghan Markleová v utorok zrušila všetky svoje účty na sociálnych sieťach. Americká herečka, ktorá v minulosti s obľubou zdieľala mnoho detailov zo svojho súkromného života, sa tak podľa britských médií pripravuje na novú úlohu členky britskej kráľovskej rodiny. Harry si Markleovú vezme v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor 19. mája.

Markleová zrušila svoje účty na instagrame, facebooku aj twitteri, potvrdil to oficiálne aj Kensingtonský palác. Urobila tak údajne kvôli tomu, že "už ich istú dobu nepužívala". Markelová, známa predovšetkým zo seriálu kravaťáci, zverejňovala lifestylové príspevky tiež na webovej stránke The Tig, ktorú zrušila už v apríli minulého roka.

V decembri Markleovú na sociálnej sieti instagram, na ktorej sa zverejňujú fotografie s krátkym sprievodným textom a takzvanými hashtagom, sledovalo 1,9 milióna užívateľov. Na twitteri mala cez 350.000 followerov a jej facebookovú stránku sledovalo takmer 800.000 užívateľov.

Harry s Meghan Markelova mali v utorok na programe prvé oficiálne podujatie v Londýne. Vo štvrti Brixton na juhu britskej metropoly navštívili rádio Reprezent FM, ktoré mladým ľuďom umožňuje získať skúsenosti s prácou v médiách. Na mieste na snúbencu čakali stovky ich priaznivcov.

Vnuk kráľovnej Alžbety II. Harry je po svojom otcovi Charlesovi, bratovi Williamovi a jeho deťoch Georgeovi a Charlotte piatym v poradí následníctva trónu. Narodenie ďalšieho potomka Williama a vojvodkyne Kate tento rok na jar by ho malo ale odsunúť ešte o jednu priečku až na šiestu pozíciu.

Zasnúbenie s Markleovou, ktorá sa v roku 2013 rozviedla so svojim prvým manželom producentom Trevorom Engelsonom, predchádzal osemnásťmesačný vzťah.