Print this page

Grendel podáva trestné oznámenie na redaktorku Plus 7 dní Foto: D. LIpšic (FB)

Poslanec OĽaNO - Nova Gábor Grendel dnes oznámil, že podáva trestné oznámenie na novinárku Martinu R. z týždenníka Plus 7 dní.

 


Bývalému ministrovi vnútra Danielovi Lipšicovi a poslancovi Grendelovi už doručili uznesenie o vznesení obvinenia. Po nazretí do vyšetrovacieho spisu plánujú voči nemu podať sťažnosť. Lipšic sa vyjadril k vzneseniu obvinenia na Facebooku v statuse s nadpisom: Slovensku dnes vládne mafia. Gábor Grendel zároveň oznámil, že podáva trestné oznámenie na novinárku Plus 7 dní.
Trestné obvinenie podávam za krivé obvinenie, povedal Grendel pre Omédiách.com.

 

"Zdá sa, že kľúčovým svedkom Mariána K. v procese, kde som s Danom Lipšicom obvinený, je novinárka Martina R. (toho času autorka série zaujatých článkov o D. Lipšicovi v bulvárnom týždenníku vydavateľstva Penty)," píše Grendel na Facebooku:

Zdroj: Facebook Gábor Grendel

 

Policajný vyšetrovateľ dňa 13.10.2016 vzniesol obvinenie voči Lipšicovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom a taktiež pre prečin poškodzovania cudzích práv a prečin ohovárania. Grendel čelí obvineniu pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom. Ešte pred doručením obvinenia o podrobnostiach obvinenia informoval Marián Kočner.

Lipšic a Grendel obvinenia odmietajú. Označili to za snahu kriminalizovať opozíciu.

Aktualizácia 28. 10. 2016:  Stanovisko vedenia News and Media Holding, (vydavateľ Plus 7 dní) l trestnému oznámeniu na redaktorku Martinu Ruttkayovú:

"Trestné oznámenia zo strany poslanca NR SR Gábora Grendela na redaktorku týždenníka PLUS 7 DNÍ považujeme za pokus o vyvíjanie nátlaku a zastrašovanie novinára. Gábor Grendel spája výpoveď našej redaktorky, ktorú urobila voči orgánom činným v trestnom konaní s jej nedávnou publikačnou činnosťou v PLUS 7 DNÍ, ktorú nazýva sérou zaujatých článkov o D. Lipšicovi. Takúto argumentáciu považujeme zo strany politika za neprípustnú a vnímame ju ako účelovú snahu Gábora Grendela odviesť pozornosť od súčasných káuz tohto politika. Vedenie redakcie PLUS 7 DNÍ preto vyjadruje svojej redaktorke plnú podporu, aby mohla vykonávať svoju prácu."

Redaktorka sa zatiaľ nevyjadrila.