Print this page

Zástupca šéfredaktora píše Ficovi: Drahý Robert, odpustíš, no budem ti tykať Foto: SME

"Vykanie je prejavom úcty, a o tú si ty už dávno prišiel. No asi by som ti mal pripomenúť to jednoduché: si politik, z politikos, starogréckeho umenia spravovať štát. Si reprezentant ľudí, ktorí si ťa dobrovoľne zvolili - ale nielen ich....," takto sa prihovára premiérovi zástupca šéfredaktorky denníka SME.

 

 

Premiér Robert Fico minulý týždeň namiesto slušného stanoviska ku kauze podozrení pri organizovaní podujatí na MZV zaútočil na novinárov, keď niektorých označil za špinavé protislovenské prostitútky.

V sobotu aj v nedeľu v kritike novinárov pokračoval v diskusných reláciách, pričom medzi médiá, ktoré podľa neho škodia Slovensku, zaradil aj denník SME. "My sme v krčme alebo kde sme my dvaja? Prepáčte, vy ste redaktor Slovenského rozhlasu, ja som predseda vlády. Neskáčte mi do reči, rešpektujte to. Nie sme v krčme. Nie ste opozičný politik. Nie sme tu na rovnakej úrovni," povedal nahnevaný Fico moderátorovi, ktorý sa ho pýtal na predražený galavečer.

Zástupca šéfredaktora Tomáš Prokopčák mu ešte v sobotu napísal otvorený list, ktorý zverejnil na svojom verejnom profile na Facebooku:

 Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku.