Print this page

Zomrela novinárka Katarína Lešková Foto: Facebook K. Lešková

  V stredu vo veku 50 rokov zomrela po ťažkej chorobe dlhoročná novinárka bývalá šéfredaktorka magazínu smeŽeny Katarína Lešková.

 Informáciu o úmrtí priniesol web sme.sk, kde Katarína Lešková pôsobila ešte donedávna ako šéfredaktorka magazínu smeŽeny.

Katarína Lešková vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Začínala v časopise Život, neskôr písala pre Break, Slovenku či mesačník Emma, kde bola zástupkyňou šéfredaktorky. Napísala aj niekoľko kníh, napríklad o hercovi Jozefovi Vajdovi.

Posledné články napísala ešte v lete. Keď zistila, že má vážnu chorobu, informovala o nej takto v editoriáli smeŽeny čitateľov: „Všetko sa to začalo asi pred mesiacom. Zvýšenou únavou a zhoršenou koordináciou. Pripisovala som to najprv celkovej únave, tomu, že som si už dlhšie poriadne neoddýchla. O to viac som sa tešila, že si oddýchnem konečne na Sicílii. Veľmi som sa na tých pár dní, ktoré som tam mala stráviť, tešila. Problém sa tam však vyostril. Po návrate som už na jedno oko takmer nevidela, zakopávala som o každú nerovnosť na zemi. Lekári mi povedali, že mám štyri nádory na mozgu. A hoci za to moja milovaná práca nemôže, momentálne sa jej nemôžem venovať."

„Bola skutočne dobrosrdečnou osobou, výbornou kolegyňou a ešte lepšou šéfkou...," spomína redaktorka Martina Štérová, ktoré od ochorenia Kataríny Leškovej vedie magazín. 

Posledná rozlúčka bude v stredu 8. novembra o 13.15 h v bratislavskom krematóriu v Lamači v Bratislave.