Print this page

Novým šéfredaktorom Plus 7 dní bude Ivan Čeredejev Reprofoto youtube I. Čeredejev

  Podľa informácií Omédiách.com Nancy Závodská má skončiť na pozícii šéfredaktorky týždenníka Plus 7 dní, ktorý patrí vydavateľstvu Penty News and Media Holding.

 

 Do Plus 7 dní prišla pred dvomi rokmi na miesto po Milošovi Luknárovi z pozície šéfredaktorky denníka Plus jeden deň.

Podľa informácií Omédiách.com túto pozíciu obsadí Ivan Čeredejev. Ten ponuku dostal už v lete. "Nechcem sa k tomu vyjadriť, nie je to na programe dňa," povedal dnes ráno Čeredejev pre Omédiách.com.  Informáciu prináša web Omédiách.com ako prvý.
Požiadali sme o stanovisko vydavateľstvo News and Media Holding. „K uvedeným otázkam sa nevyjadrujeme," reagovala včera pre Omédiách.com Zuzana Chalupová, špecialistka komunikácie NMH. Poskytli sme priestor na vyjadrenie aj Nancy Závodskej.

Aktualizácia o 11:00: Vydavateľstvo NMH dnes informáciu Omédiách.com potvrdilo. "V News and Media Holding (NMH) dochádza k zmene na pozícii šéfredaktora týždenníka PLUS 7 DNÍ. Od 1. decembra 2017 bude túto funkciu vykonávať Ivan Čeredejev. Nahradí tak Nancy Závodskú, ktorá sa posúva na miesto Manažérky pre špeciálne mediálne projekty," píše NMH.

Kto je Ivan Čeredejev?

Pred voľbami v roku 1998 sa podieľal na príprave volebných novín SDK a následne ho po voľbách v roku 1998 vymenovala vláda Mikuláša Dzurindu za šéfa TASR. Tá istá vláda ho v roku 2002 odvolala. Dôvodom boli jeho vulgárne výroky a nákup drahého služobného auta BMW za 1,4 milióna korún, keď o 600-tisíc prekročil limit a navyše agentúra v tom čase žiadala vládu o vyššie dotácie.

Čeredejev pre denník Pravda povedal, že bavorák si kúpil, pretože sa mu páči a na poznámku o vysokej cene reagoval: „Čo za hovadiny rozprávate." Na ďalšiu otázku, či je pravda, že zarába viac ako premiér, odpovedal: „To sú sračky."
Čeredejev sa potom stal šéfom vydavateľstva, ktoré vydávalo denník Národná obroda a potom vydavateľstva, ktoré vydávalo nový bulvárny denník 24 hodín. Za oboma médiami stál Pavol Rusko. Národná obroda robila neskrývané PR v prospech Ruskovej ANO a jeho politických ambícií. „Známe sú jeho (Čeredejevove) empatické rozhovory s Ivanom Lexom a jeho komentáre brániace Lexovu česť," hodnotila pôsobenie Čeredejeva v Národnej obrode Eva Čobejová z Týždňa. Dobrým priateľom bol aj s Jozefom Majským, známym z kauzy tunelovania nebankových spoločností BMG Invest a Horizont.

Oba denníky kvôli finančným problémom a nezáujmu čitateľov skončili. Národná obroda v roku 2005 a denník 24 hodín po niekoľkých mesiacoch od vzniku - v roku 2006.
V rokoch 2007-08 bol Čeredejev hovorcom Slovenského futbalového zväzu. V nasledujúcom období prispieval do časopisu Euroreport plus a v roku 2012 kandidoval neúspešne do parlamentu na kandidátke Strany občanov Slovenska.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na facebooku: