Print this page

Prvá redakcia povedala dosť, Ficove konšpiračné vyhlásenia bude ignorovať Reprofoto TA3


Už niekoľko dní za sebou má premiér Robert Fico vyhlásenia, v ktorých opakuje väčšinou to isté. Namiesto racionálnych vyjadrení k situácii po vražde novinára a jeho partnerky číta vyhlásenia, ako vystrihnuté z konšpiračných webov. Hľadá v nich nepriateľa v zahraničí, v prezidentovi Andrejovi Kiskovi, jeho poradcoch, vadí mu filantrop a finančník George Soros a najnovšie útočí aj na ľudí, ktorí sa na znak úcty k zavraždenému páru rozhodli vymyslieť a vyrobiť odznaky s nápisom #allforjan.

Redakcia Trendu si povedala dosť a priestor na webe na tieto vyjadrenia Ficovi poskytovať nebude: „Robert Fico dnes opäť blúznil o Georgeovi Sorosovi a neváhal konšpirovať ani o spomienkovom pochode na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a výrobe odznakov na jeho počesť. Kým bude premiér šíriť podobné nezmysly na svojich vyhláseniach, zastierať nimi vážne podozrenia a utekať bez možnosti klásť mu otázky, nebudeme im na TREND.sk venovať priestor,“ píše Trend na facebooku.

 

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Dosť bolo live prenosov Ficových konšpirácií

Postup premiéra na jeho tlačového oddelenia je vžd rovnaký: Tlačové oddelenie Úradu vlády SR zvolá brífing, na Úrad vlády prídu celé televízne štáby, tlačové agentúry, novinári z printových aj online vydaní, on ich nechá niekedy aj hodinu čakať. Potom prečíta niekoľko minútové vyjadrenie, ktoré väčšina médií vysiela na facebooku aj online. Keď dočíta, tak hovorkyňa poďakuje a doslova pred novinármi obaja újdu. Bez akejkoľvek možnosti položiť otázky.