Print this page

Titulky dnešných novín: Desaťtisíce ľudí na protestoch

V piatok večer desiatky tisíc ľudí v mnohých mestách na Slovensku aj v zahraničí žiadali v uliciach odstúpenia premiéra Roberta Fica.

 

Podľa počtu ľudí na uliciach šlo o najväčšie demonštrácie od roku 1989.
Demonštrácie sú hlavnou témou médií.

Všetky hlavné denníky majú na dnešnej titulke fotografiu zaplneného námestia SNP v centre Bratislavy, kde sa podľa niektorých odhadov zhromaždilo okolo 50.000 ľudí.
Denník Sme vedľa fotky z piatku dal pre porovnanie fotografiu z podobne veľkej demonštrácie pri protikomunistickom mítingu počas nežnej revolúcie v roku 1989.

 

 

Denník Sme uviedol, že nič nemá takú silu, ako keď masa ľudí politikom pripomenie, že sú len zamestnanci občanov. "Keď ľudia prejavujú svoju úprimnú frustráciu z toho, že nenachádzajú stopy morálnej zodpovednosti po vražde novinára, to nie je konšpirácia. Ľudia nechcú vrhať Slovensko do chaosu. Robert Fico vidí ohrozenie. Ale slušnosť, odvaha a občianska statočnosť nikoho neohrozujú," napísal denník.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podľa denníka Pravda politická kríza sa na slovenskom stupňuje a nie je jasné, či neskončí predčasnými voľbami.

"V desiatkach miest boli preplnené námestí. Na zhromaždení prišlo všade oveľa viac ľudí, než organizátori čakali," napísal denník Plus Jeden deň. Dodal, že demonštrácie boli pokojné a že pripomínali udalosti z obdobia zamatovej revolúcie.

 

Odporúčame aj: Protivládne protesty pritiahli pozornosť svetových médií

"Hnev, bezradnosť a volanie po zmene. Do ulíc po celom slovenskom vyšli desiatky tisíc nespokojných ľudí, ktorí sa rozhodli protestovať proti súčasným pomerom vo vedení našej krajiny," napísal denník Nový Čas. Dodal, že hlavnými myšlienkami občianskych demonštrácií sú okrem vyšetrenia smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej aj zmeny vo vláde, nad ktorou visí tieň podozrenia z blízkosti k talianskej mafii.

Denník N a Hospodárske noviny v sobotu nevychádzajú.