Print this page

Babiš dnes kúpil Hospodárske noviny

Zdĺhavé rokovania podnikateľa Andreja Babiša o kúpe vydavateľstva Ecopress skončili. Babiš dnes popoludní v Prahe podpísal zmluvu o kúpe vydavateľstva, pre Omédiách.com to potvrdilo vydavateľstvo.

 


Novým 100- percentným vlastníkom spoločnosti Ecopress sa dnes stal Agrofert Holding podnikateľa Andreja Babiša. „Hospodárske noviny dlhodobo považujem za veľmi kompetentný a dôveryhodný titul na slovenskom mediálnom trhu a preto som rád, že sa mi vydavateľstvo Ecopress podarilo kúpiť," povedal podľa stanoviska Ecopressu Andrej Babiš.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ecopress Milan Mokráň považuje vstup nového silného investora za mimoriadne dôležitú správu v období, keď mediálny trh na Slovensku musí čeliť dôsledkom ekonomickej krízy. „Vnímame to ako prejav dôvery k dlhodobému budovaniu vydavateľstva Ecopress a posilnenie našej pozície na domácom mediálnom trhu," vyhlásil Mokráň.

Prvé informácie o záujme Babiša o Ecopress som priniesla na jeseň minulého roka. Rokovania trvali niekoľko mesiacov. Podľa informácií Omédiách.com Andrej Babiš v minulosti prejavil záujem a rokoval aj o vstupe do vydavateľstva Trend.

Andrej Babiš pochádza zo Slovenska a dnes je jedným z najbohatších českých občanov. Babišov holding Agrofert má v súčasnosti viac ako 250 dcérskych spoločností, v ktorých pracuje vyše 28-tisíc zamestnancov. Nekonsolidované tržby skupiny dosiahli v minulom roku 7,78 miliardy eur.

Minulý rok založil občiansku iniciatívu ANO 2011 (Akcia nespokojných občanov). Táto iniciatíva sa v máji tohto roku zaregistrovala ako politické hnutie.

V poslednom období rozširuje podnikanie aj na médiá. Založil akciovú spoločnosť AGF Media, ktorá vydávala nový český regionálny tlačený týždenník 5 +2 dni. Mal záujem napríklad o kúpu mediálnej skupiny Centrum Holdings, neskôr povedal, že záujem už nemá.

Ecopress a.s. vydáva ekonomický denník Hospodárske noviny, týždenník Zdravotnícke noviny, mesačník Stratégie a ďalšie špecializované tituly: Obchod, Sestra, Diabetik, Student Life, Horeca magazín či časopis Run.