Print this page

Vyjde kniha o Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej FB: Aktuality.sk

Na jeseň tohto roka vyjde špeciálna kniha o zavraždenom novinárovi Jánovi Kuciakovi a archeologičke Martine Kušnírovej.

 

Na príprave knihy pracuje veľká časť redakcie webu Aktuality.sk, pre ktorý investigatívny novinár Kuciak pracoval, ale aj prestížni novinári zo zahraničia.
Kniha bude mapovať súkromný život Jána a Martiny, ich mladosť, štúdium, príbehy zo života, ktoré neboli doposiaľ zverejnené.

„Čitateľom predstavíme momenty, ktoré rozhodli o tom, prečo sa Ján stal novinárom, ako pristupoval k problémom spoločnosti a pod. Okrem toho sa samozrejme v knihe venujeme aj Jánovej práci, kauzám, na ktorých pracoval,“ povedal pre Omédiách.com šéfredaktor webu Aktuality.sk Peter Bárdy.
Martina Kušnírová vyštudovala Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre a venovala sa archeológii.

Odporúčame aj: Vražda Jána Kuciaka: Zverejnili nákres tváre dôležitého svedka, sú už len dva motívy (VIDEO)

Autormi knihy sú šéfredaktor Aktualít Peter Bardy, kolegovia Kuciaka Marek Vagovič, Ján Petrovič, Tomáš Kysel a Martin Turček. Na knihe však spolupracujú aj zahraniční novinári: česká investigatívna novinárka Pavla Holcová, Tim Röhm z Die Wel, Vinzenz Greiner z Blick a ďalší.

„V knihe čitatelia nájdu aj spomienky Pavly Holcovej, ktorá s Janom robila na investigatívnych témach medzinárodného rozmeru, alebo od novinárov zo Švajčiarska a Nemecka, ktorí prišli na Slovensko po februárovej vražde, aby pre svoje domovské denníky písali o situácii na Slovensku,“ povedal Bardy, s tým, že kniha bude v predaji a zadarmo ju dostanú podporovatelia webu Aktuality.sk.

Ján Kuciak a Martina Kušnírová boli zavraždení vo februári tohto roka. Vražda podľa Úradu špeciálnej prokuratúry súvisela s prácou novinára. Vrah ani objednávateľ nie sú ani po viac ako pol roku známi.