Print this page

Polícia preveruje viaceré osoby kvôli portrétu ku kauze Kuciak Reprofoto FB Denník N/TV

Polícia preveruje viac osôb v súvislosti s nedávnym zverejnením portrétu neznámeho muža, ktorý sa v čase februárovej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice mohol pohybovať v okolí a mohol by disponovať informáciami dôležitými pre vyšetrovanie.

 

Povedal to policajný prezident Milan Lučanský. Jeden z mužov, ktorý bol označený za osobu z portrétu a ktorý sa medzitým presťahoval do Českej republiky, v dnešnom vydaní denníka Nový Čas povedal, že Kuciaka nikdy nevidel.

Portrét minulý týždeň zverejnila špeciálna prokuratúra, ktorá dohliada na vyšetrovanie Kuciakovej vraždy. Bližšie informácie ku spomínanej osobe z portrétu prokurátor neuviedol, iba ju vyzval, aby sa prihlásila úradom.

Lučanský povedal, že sa polícii ozvalo viac ľudí, ktorí na portréte spoznali viac osôb. Podľa neho podobne ako pri vyšetrovaní každej inej vraždy sa preverujú alibi spomínaných ľudí.

Podľa Nového Času obyvateľ dediny Veľká Mača, kde boli Kuciak sa snúbenicou zastrelení, spoznal na portréte muža, s ktorým pracoval na stavbe v Trnave a ktorý v dedine tiež býval. Spomínaný muž teraz v denníku svoju spojitosť s vraždou odmietol a tvrdil, že ani presne nevie, kde sa Kuciakov dom v dedine nachádza. Už minulý týždeň kontaktoval políciu, ktorá sa mu podľa neho zatiaľ neozvala. Z Veľkej Mače sa presťahoval do Ostravy, čo vysvetlil novou prácou.

Polícia aj prokuratúra ako dôvod Kuciakovej vraždy označili jeho novinársku prácu. V nedokončenom článku reportér písal okrem iného o aktivitách talianskych podnikateľov na východnom Slovenskom, ktorí sú médiami spájaní s mafiou, a o väzbách jedného z nich na blízkych spolupracovníkov bývalého premiéra Roberta Fica.