Print this page

Prokuratúra nekomentovala informácie o spojení Kočnera s vraždou Reprofoto TA3

Polícia ani prokuratúra nekomentovali informácie, že vraždu novinára Jána Kuciaka si podľa jedného zo štyroch obvinených z činu objednal kontroverzné podnikateľ Marian Kočner.

 

Ten je vo väzbe kvôli inému prípadu. Hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová pre ČTK povedala, že prokuratúra sa s ohľadom na vyšetrovanie nebude vyjadrovať nad rámec informácií, ktoré k prípadu zverejnila v pondelok. Polícia zase odkázala na prokuratúru.

Denník N v stredu napísal, že Zoltán Andruško, ktorý je obvinený ako sprostredkovateľ vraždy novinára Kuciaka a ktorý spolupracuje s políciou, označil za objednávateľa vraždy Kočnera. Advokátka Andruskóa televízii Markíza potvrdila, že jej klient vypovedal proti Kočnerovi.

Prokurátor skôr v tomto týždni na tlačovej konferencii povedal, že z objednávky vraždy reportéra bola obvinená jediná žena zo štvorice zadržaných. Tá sa podľa médií dobre pozná s Kočnerom, o ktorom Kuciak v minulosti písal.

Tökölyová uviedla, že všetky informácie k priebehu vyšetrovania, ktoré bolo možné zverejniť, poskytli prokurátori na spomínanej tlačovej konferencii. Generálny prokurátor vtedy bez bližších podrobností uviedol, že obvinení môžu byť ďalší ľudia.

Z doteraz zverejnených informácií od prokuratúry vyplýva, že objednavateľka vraždy zaplatila Andruskóovi za vraždu Kuciaka 50.000 eur v hotovosti a tiež mu odpustila 20.000 eur z jeho dlhu. Medzi obvinenými je podľa prokuratúry tiež vrah a jeho pomocník.

Kuciak bol zastrelený vo svojom dome tento rok vo februári, spolu s novinárom prišla o život aj jeho partnerka.