Print this page

Vrahovia Kuciaka vraj plánovali aj ďalšiu vraždu, ku ktorej malo dôjsť v najbližšom čase Reprofoto: FB TV/DenníkN

Skupina, ktorá zavraždila novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú, sa po tomto zločine chystala zlikvidovať aj prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarského.

 

Informoval o tom dnes spravodajský web aktuality.sk.

Server s odvolaním sa na nemenovaný zdroj napísal, že získal informáciu, podľa ktorej minimálne dvaja z obvinených z Kuciakovej vraždy plánovali tiež vraždu Šufliarského. "Bolo začaté trestné stíhanie za vraždu v štádiu prípravy," uviedol zdroj.

Podľa informácií televízii JOJ k vražde malo dôjsť v blízkom čase, k jej prekazeniu došlo pravdepodobne z dôvodu zadržania organizátorov.

Odporúčame aj: Jeden z obvinených z vraždy Kuciaka svedčí, že si ju objednal Kočner

Na prípravu likvidácie prominentného prokurátora údajne boli najatí Tomáš Sz. a Alena Zs. Tomáš Sz. je teraz väzobne stíhaný za spáchanie vraždy Kuciaka a Alena Zs. za sprostredkovanie alebo objednanie tohto zločinu, pripomenuli aktuality.sk.

Podľa webu bol Šufliarsky tŕňom v oku mafiánov. Okrem iného bol prokurátorom v procese so šéfom obávaného zločineckého gangu Mikulášom Černákom, ktorý bol odsúdený na trest doživotného odňatia slobody.

Polícia ani prokuratúra dnes nekomentovali informácie, že vraždu Kuciaka si podľa jedného zo štyroch obvinených z činu objednal kontroverzný podnikateľ Marian Kočner. Ten je vo väzbe kvôli falšovaniu zmeniek Markízy. Hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová ČTK povedala, že prokuratúra sa kvôli vyšetrovaniu nebude vyjadrovať nad rámec informácií, ktoré k prípadu zverejnila v pondelok. Polícia zase odkázala na prokuratúru.