Print this page

Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti monitoringu médií - spoločnosť Monitora

Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti poskytovania servisu monitorovacích služieb – spoločnosť Monitora, ktorá poskytuje komplexný real-time monitoring médií a pokročilé riešenie pre analýzu a meranie médií so skúsenosťami z ČR.

 

Okrem najobsiahlejšieho zoznamu zdrojov pokrývajúceho všetky významné slovenské médiá, ponúkne klientom i pokročilú mediálnu analýzu a ďalšie nadštandardné služby, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Po februárovej akvizícii služby Media Tenor je pre Monitoru vstup na slovenský trh ďalším významným krokom.

Slovenský tím povedie Country Manager Ľubomír Šimášek, ktorý sa dlhodobo pohybuje v odbore vydavateľstiev a monitoringu médií. Niekoľko rokov pôsobil ako CEO Newton Media. „Teším sa, že budem môcť zúročiť svoje doterajšie skúsenosti z monitoringu médií a spolu s celým tímom predstaviť Monitoru na novom trhu. Verím, že rovnako ako v ČR i na Slovensku klienti ocenia komplexnosť a rýchlosť, s akou tento nástroj poskytuje monitoring a mediálnu analýzu,“ dodáva Šimášek.

Ako Sales Manager nastupuje do slovenského tímu Karolína Sámelová, ktorá v minulosti pracovala na obdobnej pozícii v spoločnostiach Albatros Media a Newton Media. Technologický rozvoj produktu vedie tím programátorov na čele s Michalom Danilákom, ktorý predtým pracoval napríklad v spoločnosti Facebook, a Tomášom Bergerom, ktorý stojí za celým konceptom komplexného monitoringu médií a pokročilej analytiky.

Monitora sleduje všetky významné slovenské denníky, týždenníky, magazíny a televízne, internetové a rozhlasová vysielanie. Monitoruje tiež drvivú väčšinu slovenských webov. Ponúka komplexný nástroj pre monitoring médií a mediálnu analýzu, ktorá sa opiera o pokročilú technológiu počítačového spracovania dát a o machine learning.
Monitora prináša aj personalizované reporty, náhľady článkov, monitoring v reálnom čase, sledovanie zásahu na sociálnych sieťach, či pokročilý reporting, robustnú analýzu, možnosť mobilnej aplikácie a ďalšie služby. Klienti môžu využiť i nadštandardné služby, akými sú napríklad ručné spracovanie denného monitoringu, manažérske výbery, preklady. Aplikáciu je možné bezplatne vyskúšať na webe www.monitora.sk.