Print this page

Kočner pustil Sulíkovi ukážku z Gorily, Sulík teraz hovorí, čo na nej počul Reprofoto TA3

Nové podrobnosti z povestných stretnutí Richarda Sulíka s Mariánom Kočnerom spred ôsmich rokov teraz rozpráva Sulík.


Predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík povedal, že počas stretnutí s Mariánom Kočnerom v roku 2010 mu kontroverzný podnikateľ ukázal USB s nahrávkou, na ktorej hovoril, že sú záznamy z Gorily. „Len tak medzi rečou spomenul, že má originál nahrávky Gorila. Vytiahol USB kľúč a dal ho do notebooku,“ povedal Sulík pre HN. Ukážka Audiozáznamu mala podľa Sulíka asi 15 sekúnd a bol na ňom počuť mužský hlas, ktorý si nevedel k nikomu priradiť. „On sa v podstate pochválil, že toto je originál Gorila a povedal, že ju má celú,“ dodal Sulík.

Prepis údajného spisu Gorila prenikol na verejnosť v roku 2011 a vyvolal demonštrácie a politické otrasy. Spis však nebol nikd vyšetrený.

USB kľúč so zvukovou nahrávkou Gorily sa podľa informácií Denníka N našiel v trezore Mariana Kočnera, u ktorého policajti spravili v októbri domové prehliadky v súvislosti s dvojnásobnou vraždou. Nahrávky zo spisu Gorila majú momentálne vyšetrovatelia tímu Kuciak, ktorí vyšetrujú vraždu novinára a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Kočner je stíhaný vo väzbe.

Prepis z údajného odpočúvania bytu na Vazovovej ulici v Bratislave Slovenskou informačnou službou zachytával, ako finančná skupina Penta korumpuje politické špičky, aby jej zabezpečili bezproblémovú privatizáciu a obchodovanie so štátom.

Šéf Penty Jaroslav Haščák sa podľa spisu v byte stretával s politikmi a politickými nominantmi a dohadovali kšefty pre SDKÚ, SMK, KDH alebo stranu Pavla Ruska ANO, či vtedy opozičný Smer. Na návšteve v byte bol podľa spisu aj predseda Smeru Robert Fico.