Print this page

Objednávateľka vraždy Kuciaka sa pokúšala flirtovať aj s vtedajším komentátorom SME Reprofoto TV Markíza

Sieť kontaktov, ktoré nadväzovala s vplyvnými ľuďmi Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa rozrastá.

Medzi prvými, ktorý potvrdil kontakty so Zsuzsovou bol predseda Sme rodina Boris Kollár, ktorý sa netají tým, že je sukničkár a že sa s dotyčnou stretával pred desiatimi rokmi.

Denník N v pondelok informoval, že Zsuzsová sa cez facebook skamarátila a komunikovala s námestníkom generálneho prokurátora Reném Vanekom, ktorý s ňou komunikoval takmer dovtedy, kým ju nezadržali. Ten komunikáciu po oslovení denníkom priznal. Dnes ho kvôli tomu generálny prokurátor odvolal.

Podľa Nka tesne pred zadržaním komunikovala aj s predsedom parlamentu a členom predsedníctva Smeru Martinom Glváčom, s ktorým si vzájomne posielali aj fotografie. Glváč to poprel. Komunikovala aj s Danielom Lipšicom. "Samotná Zsuzsová na výsluchu uviedla, že si s Lipšicom písala, ale takisto aj to, že niekto s ním komunikoval aj v jej mene a nabúral sa do jej facebookového účtu," píše Nko.

Jedným z jej cieľov mal byť aj Juraj Droba a Andrej Danko. Droba komunikáciu potvrdil, Danko poprel.

"Túto komunikáciu získali vyšetrovatelia po zadržaní Zsuzsovej mobilu, počítača a potom, čo dali tieto zariadenia preskúmať znalcom… Zsuzsová si komunikáciu s týmito mužmi aj archivovala a nie je vylúčené, že ju mohla používať aj na ich vydieranie," píše Nko.

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica si myslí, že Zsuzsová mohla svoje kontakty cieliť práve kvôli možnej kompromitácii alebo vydieraniu, preto by mali vystúpiť všetci, ktorých Zsuzsová oslovila, lebo mohli byť súčasťou pripravovanej kompromitácie.
Zsuzsová sa pokúšala nadviazať kontakt aj so súčasným riaditeľom vydavateľstva Denníka N Lukášom Filom v roku 2013 a 2014, v čase keď bol zástupcom šéfredaktora SME a keď ako komentátor často kritizoval aj Smer či Kočnera.

„Tu je môj príbeh,“ reagoval dnes na výzvu Kvasnicu Lukáš Fila a zverejnil podrobnú komunikáciu so Zsuzsovou. Tá ho na Facebooku oslovila ako Aya Alia, pýtala sa ho na album, kde bude koncertovať, keďže Fila je aj basgitarista skupiny Korben Dallas. Komunikáciu sa pokúšala nadviazať počas roka niekoľkokrát. Fila, podľa toho, čo zverejnil, jej odpovedal stroho a slušne.

Napríklad 4. novembra mu napísala:

AA: Pekný a úspešný deň želám! :-) Ako sa máte? Vidím, že koncerty sa pekne rozbehli, to ma teší! ☺ Niekedy blízko sa do konca roka ešte niečo nájde? Nedalo sa mi celý ten čas, ale už by som Vás naozaj rada počula aj naživo.

LF: Ešte máme asi 8 koncertov, všetko bude na našom facebooku.

 „Na celú výmenu som si teda znova spomenul, až keď sa v roku 2014 objavila stránka danielito.info s údajnými prepismi facebookovej komunikácie Daniela Lipšica. Hneď v úvode stránky sú profilové fotky rôznych žien, s ktorými si údajne Lipšic písal, medzi ktorými som okamžite spoznal aj Ayu Aliu,“ napísal Fila.

Podľa Nka Zsuzsová mala intímny vzťah s Kočnerom, ktorý je spájaný s prípadom vraždy Kuciaka.