Print this page

Tibor Gašpar, ktorý dal údajne lustrovať Jána Kuciaka, ako poradca ministerky skončil (VIDEO) Reprofoto tvdenníkn

Ministerka vnútra Denisa Saková sa dnes stretla s prezidentom Andrejom Kiskom.  Ešte pred stretnutím novinárom oznámila, že sa dohodla na odchode Tibora Gašpara, ktorý jej robil poradcu.

 

„Vzhľadom na všetky informácie, ktoré prebehli v médiách posledné dni, tak po včerajšom stretnutí s generálom Tiborom Gašparom, ktorý je vo výsluhe, ale naďalej zastával funkciu poradcu, dnešným dňom na tejto pozícii končí,“ povedala Saková.

„Dohodli sme sa na tom spoločne, aby sme trochu uvoľnili atmosféru a znížili tlak na jeho osobu a aby nevznikali dojmy, že jeho pôsobenie na ministerstve vnútra by mohlo ovplyvňovať proces vyšetrovania,“ dodala.

Jána Kuciaka pár mesiacov pred jeho vraždou lustrovali v policajnej databáze na policajnom prezídiu. Informáciu priniesol týždenník Plus 7 dní. Podľa informácií Denníka N policajtom, ktorý lustráciu urobil, bol riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície na policajnom prezídiu Pavol Vorobjov. „Toho už v tejto súvislosti vypočula polícia. Vorobjov vypovedal, že postupoval na pokyn vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara,“ napísal Denník N.

Odporúčame aj: Tibor Gašpar na webe Hlavné správy útočí na redaktorku Denníka N, Plus 7 dní aj na Andreja Kisku

"Rozhodol som sa odstúpiť z pozície poradcu, aby som predišiel tlaku liberálnych médií, prezidenta Kisku a opozičných poslancov na ministerku vnútra," reagoval pre dezinformačný web Hlavnespravy.sk Tibor Gašpar. "Chcem nezávisle, čo najskôr urobiť všetko pre očistenie môjho mena a ochrániť svoju rodinu od hyenizmu niektorých novinárov. Nechcem, aby táto otázka bola opäť zneužitá na vyvolávanie nenávistných nálad v spoločnosti a jej majdanizáciu. Nechcem, aby sa prezident Kiska priživoval na tejto otázke," dodal.