Print this page

Šéf Amazonu zverejnil, ako ho bulvárny denník vydiera cez intímne fotografie Reprofoto youtube The Star Online

Zakladateľ a generálny riaditeľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos obvinil majiteľa bulvárneho denníka National Enquirer, že sa ho snažil vydierať hrozbou zverejnenia "intímnych fotografií", ktoré údajne Bezos poslal svojej priateľke.

 

Na svojom blogu šéf Amazonu napísal, že materská spoločnosť denníka American Media Inc (AMI) chcela, aby verejne vyhlásil, že správy denníka o ňom nie sú politicky motivované. 

Bezos a jeho manželka MacKenzie oznámili rozvod minulý mesiac tesne predtým, než National Enquirer informoval o mimomanželskom pomere magnáta.

Odporúčame aj: Zakladateľ Amazonu sa stal najbohatším človekom v modernej histórii, pozrite sa, aký má majetok

Bezos na blogu sprístupnil e-mail, v ktorom obdržal hrozbu zverejnenia "dôverných fotografií", ktoré ho zachytávajú s priateľkou Lauren Sanchezovou. Miliardár, ktorý je tiež vlastníkom denníka The Washington Post, povedal, že materská spoločnosť denníka National Enquirer tiež chcela, aby upustil od vyšetrovania, ako AMI získala jeho súkromnú korešpondenciu.

Na blogu sa Bezos zmieňuje o spojení AMI s prezidentom USA, Donald Trump sa priatelí so šéfom AMI Davidom Peckerom.

Čistý majetok súčasného najbohatšieho muža sveta je podľa milionárskeho indexu Bloombergu 137 miliárd dolárov. Päťdesiatpäťročný Bezos založil firmu Amazon v roku 1994.