Print this page

Policajt, ktorý pred vraždou lustroval Kuciaka, v NAKA skončil Ilustr.foto Polícia SR

Policajt, ktorý na pokyn nariadeného v policajných databázach v roku 2017 lustroval investigatívneho novinára Jána Kuciaka, v NAKA skončil.

 

Pavol Vorobjov bol šéfom finančnej spravodajskej jednotky NAKA. O jeho konci medzi elitnými policajtmi Národnej kriminálnej agentúry informuje web Aktuality.sk. Od marca nastupuje na iné miesto v polícii.

„Po dohode s prezidentom policajného zboru požiadal Pavol Vorobjov o preloženie na inú policajnú zložku k 1. marcu 2019,“ povedal pre Aktuality.sk hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Jána Kuciaka niekoľko mesiacov pred jeho vraždou lustrovali veľmi vysoko postavení policajti, informoval o tom týždenník Plus 7 dní.

Podľa informácií Denníka N lustráciu Kuciaka robil na jeseň 2017 riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície na policajnom prezídiu Pavol Vorobjov. Vypovedal, že tak konal na pokyn Tibora Gašpara, ktorý bol v tom čase policajným prezidentom. Gašpar, ktorý je Vorobjovov sused vo Veľkých Janíkovciach pri Nitre, to odmietol.

Vorobjov sa podľa Plus 7 dní stal šéfom elitnej jednotky v septembri.  Do funkcie ho rozkazom ustanovil niekdajší šéf NAKA Peter Hraško.