Print this page

Medzi obeťami leteckej katastrofy sú aj príbuzní slovenského politika Reprofoto youtube EA

Pád lietadla etiópskej leteckej spoločnosti Ethiopian Airlines neprežil nikto zo 157 ľudí na palube. Lietadlo sa zrútilo na trase z Addis Abeby do Nairobi šesť minút po štarte. Podľa aeroliniek v ňom bolo 149 cestujúcich a osemčlenná posádka, dokopy ľudia zo 33 krajín.

 

Riaditeľ Ethiopian Airlines počas tlačovej konferencie potvrdil, že na palube boli štyria občania Slovenskej republiky. Medzi obeťami sú manželka, syn a dcára Antona Hrnka zo SNS. Informáciu priniesol denník Pravda. 

O úmrtí informuje aj politik na sociálnej sieti:

Neskôr Pravda informovala, že medzi obeťami je aj charitatívna pracovníčka, ktorá cestovala do Kene.

Syn politika Martin Hrnko patril medzi delegátov cestovnej kancelárie BUBO.

„Predpokladá sa, že medzi obeťami bola aj štvrtá slovenská obeť, novinárka,“ napísal pôvodne .týždeň, podľa ktorého dôvodom návštevy mal byť zrejme summit OSN o životnom prostredí. Neskôr .týždeň informáciu o novinárke takto upravil: "Podľa pôvodných informácií mala byť poslednou obeťou novinárka, no táto informácia nebola potvrdená. Totožnosť štvrtej obete teda nie je známa." Neskôr .týždeň informáciu o možnom úmrtí novinárky, ktorú od neho prebralo mnoho médií, úplne z článku bez vysvetlenia odstránil, s tým, že "štvrtou obeťou nešťastia má byť charitatívna pracovníčka - Danica Olexová."

 "Je to naša kolegyňa, ktorá pracovala pre program rozvojovej spolupráce Dobrá novina, kde podporujeme projekty v afrických krajinách. Danica bola zodpovedá za projekty v Keni," pre SME to potvrdil riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík.

Podrobnosti: Pád lietadla v Etiópii neprežil nikto zo 157 ľudí na palube, boli tam aj Slováci

"MZVEZ SR zatiaľ nemá žiadne oficiálne informácie od etiópskych úradov s konkrétnym zoznamom pasažierov. Dôvodom je fakt, že aerolínie momentálne zablokovali zverejnenie zoznamu cestujúcich až do potvrdenia počtu obetí. Máme informáciou o pasažieroch z 33 štátov. Na našich diplomatických misiách v Etiópii a Keni pristupujú k tejto tragédií s plným nasadením a v súlade s konzulárnou praxou," píše MZV v stanovisku. Neskôr ministerstvo potvrdilo, že zahynuli 4 cestujúci zo SR.

Spoločnosť už skôr oznámila, že mŕtvi boli z 33 krajín. Neskôr spresnila, že ide o 32 Keňanov, 18 Kanaďanov, deväť Etiópčanov, osem Talianov a rovnaký počet Číňanov a Američanov, sedem Britov a sedem Francúzov, šesť Egypťanov a päť Holanďanov. Po štyroch obetiach majú podľa doterajších informácií India a Slovensko, po troch Austrália, Švédsko a Rusko, po dvoch Maroko, Španielsko, Poľsko a Izrael. Jedného občana stratili Belgicko, Indonézia, Somálsko, Nórsko, Srbsko, Togo, Mozambik, Rwanda, Sudán, Uganda a Jemen. Štyria ľudia na palube použili pas OSN a ich národnosť nie je zatiaľ jasná.

Správu priebežne aktualizujeme.