Print this page

Denník N: Kočner pred vraždou písal Haščákovi, že pracuje na odj...ní čuráka Reprofoto RTVS

Mariána Kočnera dnes obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej bola zavraždená aj Martina Kušnírová.

Podľa informácií TV Markíza je v uznesení o vznesení obvinenia aj komunikácia Mariana Kočnera s nemenovaným vplyvným slovenským podnikateľom. „Cez mobil mu mal Kočner pár dní pred vraždou Jána Kuciaka expresívne, s použitím vulgarizmov, napísať, že pracuje na odstránení nejakého muža,“ informovala v Televíznych novinách Markíza, pričom podnikateľa nemenovala.

„V streda 17. januára 2018, mesiac pred vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej dopoludnia o 11:11 poslal Marian Kočner SMS správu šéfovi finančnej skupiny Penta Jaroslavovi Haščákovi: „Inak pracujem na odj…ní čuráka.“ Haščák mu vzápätí odpísal: „Povieme si, keď budeme spolu.““ napísal podvečer Denník N, podľa ktorého ide v spise práve o túto komunikáciu.

„Pýtal som sa pána Haščáka, vôbec netuší, o čo ide, a nevie si takúto komunikáciu s Kočnerom vôbec vybaviť… Pán Haščák vylučuje na sto percent, že by sa niekedy rozprával alebo inak komunikoval s Kočnerom na tému Ján Kuciak. Uvedená správa, ak je teda pravdivá, nemá žiadnu súvislosť s aktivitami Kočnera okolo Jána Kuciaka,“ povedal pre Denník N manažér Penty pre vonkajšie vzťahy Martin Danko. Práve on len nedávno vysvetľoval komunikáciu s bývalým komentátorom SME a bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Petrom Tóthom, ktorý sa mal podľa Denníka N podieľať na sledovaní novinárov pre Kočnera, vrátane Kuciaka.

Finančnú skupinu Pentu spomínala už skôr obvinená Alena Zsuzsová, známa Kočnera, ktorá za možného objednávateľa označila šéfa finančnej skupiny Penta Haščáka.

Haščák je hlavnou postavou v kauze Gorila. Niekoľko rokov po vypuknutí kauzy, sa rozhodla Penta vstúpiť na trh médií. Aktuálne vlastní veľkú časť printových médií (Plus 7 dní, Trend, Plus Jeden deň...), v niektorých z nich, napríklad v Plus Jeden deň noviny neskrývane obhajujú záujmy Penty.

Ján Kuciak pracoval pre web Aktuality.sk, ktorý nepatrí do mediálneho domu Penty.