Print this page

Údajný vrah Kuciaka tvrdí, že vraždu si objednal cudzinec Ilustr.foto: Polícia SR

Jeden z obvinených v kauze minuloročnej vraždy novinára Jána Kuciaka podľa televízie Joj vypovedal, že usmrtenie reportéra si objednal rusky hovoriaci cudzinec. 

Polícii to vraj uviedol s odvolaním sa na vyjadrenie ďalšieho obvineného, informovala dnes televízia JOJ.

Z vraždy Kuciaka polícia doposiaľ obvinila spolu päť osôb, ako objednávateľa označila kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera.

O objednávateľovi vraždy hovoril Miroslav Marček, ktorý sa predtým priznal, že strelcom bol on, hoci kriminalisti ho považovali v kauze dvojnásobnej vraždy za vodiča. Marček podľa Joj tvrdil, že ďalší obvinený v kauze Zoltán Andruško sa vyjadril, že objednávka vraždy je pre jeho známeho Rusa. Dôvodom údajne bola skutočnosť, že niekomu prekážali Kuciakove články. Andruško podľa skorších informácií médií v prípade spolupracuje s políciou.

Obvinení môžu aj zahmlievať, s cieľom komplikovať vyšetrovanie, alebo im objednávateľ vraždy uviedol nesprávne informácie.

Kuciak sa vo svojich článkoch venoval okrem iného Kočnerovi a aj aktivitám talianskych podnikateľov na východnom Slovenskom, ktorí sú v médiách spájaní s mafiou, a o väzbách jedného z nich na blízkych spolupracovníkov Roberta Fica.