Print this page

Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu Foto: FB R. Ižip

 Po vlne odchodov sa v Trende mení vedenie.


Ako web Omediach.com pred niekoľkými dňami upozornil, novým šéfredaktorom Trendu bude Tomáš Skřivánek, ktorý pre vydavateľstvo Penty pracoval v ČR. Nastupuje na post po Branislavovi Benčatovi.

Odporúčame aj: Penta na pozíciu šéfredaktora Trendu našla vlastného človeka

Novým zástupcom šéfredaktora je Ronald Ižip, ktorý bol od roku 2005 analytikom Trim Broker (dnes Trim Alfa), pričom prispieval do viacerých médií.  Naposledy prispieval komentármi pre Hospodárske noviny a minulý rok pre Aktuality.sk.

Medzi ekonomickými novinármi sú niektoré jeho komentáre vnímané kontroverzne. Napríklad tieto:
https://www.aktuality.sk/clanok/583754/komentar-ronalda-izipa-solidarita-bic-moderneho-tyrana/
https://www.aktuality.sk/clanok/581309/komentar-ronalda-izipa-syrska-vojna-a-slovenska-odpoved/

Z Trendu odišlo cca 17 ľudí, na odchode sú ďalší

Za posledný rok odišla z Trendu podstatná časť redakcie a zmenilo sa viackrát aj vedenie. Benčat, ktorý nahradil na poste šéfredaktora Olivera Brunovského, odišiel pred niekoľkými dňami. Jeho predchodca - Brunovský na začiatku roka. Spolu s Brunovským odišiel aj zástupca šéfredaktora Ján Záborský.

V týchto dňoch dal podľa informácií Omediach.com výpoveď aj zástupca šéfredaktora Tomáš Vašuta. Z Trendu odišli aj  Lukáš Kvašňák a Michal Lehuta, chystajú sa odísť aj Ján Filip a Jozef Tvardzík.

Aktuálne sú na webe Trendu ako zástupcovia šéfredaktora uvedení – Ivan Haluza a Eva Mihočková, ktorá v januári nahradila Záborského.

Do nového projektu Denníka N prešli spolu s Brunovským aj ďalší redaktori Trendu - Ján Kováč, Martina Kláseková a pridá sa k ním aj Zuzana Kollárová a Marek Legéň.

Komentátor Marián Leško odišiel tiež, bude členom nového tímu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Odporúčame aj: K Čaputovej ide bývalý moderátor O 5 minút 12, známy komentátor aj aktivista

Minulý rok z Trendu odišla zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, Filip Obradovič, Xénia Makarová, Katarína Ragačová a Daniel Suchý.

Podľa informácií Omediach.com na odchode sú ďalší.