Print this page

Asociácia vydavateľov tlače sa mení Ilustr. foto FB Polícia SR

Minulý týždeň v stredu sa uskutočnilo valné zhromaždenie Asociácie vydavateľov tlače (AVT), na ktorom bola prijatá zmena stanov.

 

„Vydavatelia zareagovali na vývoj na mediálnom trhu a po prvýkrát v histórií sa členom Asociácie stal aj digitálny vydavateľ bez titulu vydávaného v printovej podobe - Ringier Axel Springer SK,“ oznámila asociácia v tlačovej správe.

Mení sa aj názov z Asociácia vydavateľov tlače (AVT) na Asociácia tlačených a digitálnych médií (ATDM).
Je to historicky už druhá zmena pôvodného názvu, pôvodný názov profesijného združenia, ktoré vzniklo, 26. apríla 1991, bolo Združenie vydavateľov periodickej tlače Slovenska (ZVPTS).

Novými členmi ATDM sa stali aj: vydavateľ detských a ženských titulov ORBIS IN, športových a cestovateľských časopisov Sportmedia, regionálnych periodík REGIONPRESS, TV a ženských titulov MAFRA Slovakia Print.

Kvôli transformácií na akciovú spoločnosť o prijatie požiadal opätovne aj vydavateľ Nového času - FPD Media.

Valné zhromaždenie odsúhlasilo mandát Predstavenstvu na rokovanie s televíziami a rozhlasmi o prípadnom rozšírení Asociácie aj o tieto médiá.

Deväťčlenné predstavenstvo, ktorému predsedá Alexej Fulmek, CEO Petit Press, podpredsedovia sú: M. Teplica (News and Media Holding, ), M. Zima (ŠPORT PRESS), členmi: N. Slišková (P E R E X), V. Mužík (MAFRA Slovakia)., P. Halász (JAGA Group) a L. Fila (N Press) bolo doplnené o M. Dubeca z Ringier Axel Springer SK a P. Švedu z FPD Media.

Aktuálnymi členmi Asociácie sú: News and Media Holding, Petit Press, MAFRA Slovakia, MAFRA Slovakia Print, Ringier Axel Springer SK, FPD Media, P E R E X, REGIONPRESS, STAR Production, ŠPORT PRESS, JAGA GROUP, N Press, Sportmedia, Barecz & Conrad Media, ORBIS IN, MEDIA/ST.
Čestnými členmi sú: Mediaprint-Kapa Pressegrosso, Miloš Nemeček a Peter Mertus.