Print this page

Najčítanejším týždenníkom na Slovensku je sieť novín REGIONPRESS

Noviny regionálnej siete REGIONPRESS sú bezplatne distribuované až do 1,5 milióna domácností. Dokážu týždenne osloviť takmer pol milióna čitateľov.

 Najčítanejším celoštátnym týždenníkom na Slovensku zostáva aj podľa najnovšieho prieskumu MML-TGI 1.+2./2019 sieť regionálnych novín REGIONPRESS. S podielom 8,8% si udržuje náskok pred druhým Plus 7 dní (6,5%) a tretím týždenníkom Život (5,5%).

Sieť regionálnych novín eviduje nadštandardnú čítanosť v porovnaní s priemerom v populácii vo viacerých parametroch. 68% tvoria čitatelia s vysokoškolským alebo maturitným vzdelaním a viac ako 78% čitateľov sa radí k najsilnejším príjmovým skupinám ABC.

Podiel čitateľov vo veku 25-64 rokov tvorí 78%. Nadštandardné podiely v porovnaní s priemerom v populácii tvoria čitatelia v životných roliach: mladí rodičia, zrelí rodičia a prázdne hniezdo. Viac ako 75% čitateľov siete novín REGIONPRESS uvádza, že nakupuje online, pričom priemer v celej populácii je podľa MML-TGI len niečo cez 50%.


Sieť regionálnych novín REGIONPRESS tvorí 39 titulov po celom Slovensku. Ich názov i obsah sa mení v závislosti od regiónu, kde sa dostávajú k čitateľom.

Noviny sú bezplatne distribuované do 1,5 milióna domácností. Dokážu tak týždenne osloviť takmer pol milióna čitateľov. Vydavateľstvo prevádzkuje vlastnú rotačnú tlačiareň a distribučnú sieť.