Print this page

Ku klimatickej iniciatíve 250 médií z celého sveta sa pridal aj denník zo Slovenska Foto: CCM

Stovky svetových médií a ďalších inštitúcií upozorňujú tento týždeň vo zvýšenej miere na klimatické hrozby dnešnej doby. Pridali k iniciatíve s názvom Covering Climate Now.


S iniciatívou prišli časopisy The Nation and Columbia Journalism Review a britský denník The Gaurdian, postupne sa pridali ďalšie médiá a inštitúcie z celého sveta.

„Naša iniciatíva zahŕňa viac ako 250 spoločností celého sveta a desiatky inštitucionálnych a nezávislých partnerov s celkovým dosahom viac ako 1 miliarda ľudí,“ píšu zakladatelia iniciatívy.

Medzi médiami, ktoré sa pridali sú napríklad svetové agentúry AFP, Bloomberg, noviny: britské Daily Mirror, španielské El País, talianske La Repubblica, holandské Trouw, časopisy: Adweek, Newsweek, Gizmodo, HuffPost, InsideClimate News, Vanity Fair, Scientific American, televízie: Al Jazeera, CBS News, Swedish Television. Zo Slovenska sa k výzve pridal Denník N.

Médiá sa zaviazali, že od 15. do 23. septembra, budú na svojich stránkach a vo vysielaní klásť dôraz na klimatické príbehy. Cieľom je čo najviac informovať o rozsahu klimatickej krízy, v čase pred klimatickým samitom OSN, ktorý bude 23. septembra.
Výsledky iniciatívy je možné sledovať na sociálnych sieťach pomocou hashtagu #coveringclimatenow.

Súčasťou iniciatívy je aj spoločné zdieľanie článkov.

„Denník N zverejní niekoľko nových textov, preloží exkluzívne články z prestížnych zahraničných médií a odomkne viaceré staršie články, aby si ich mohli prečítať aj ľudia, ktorí nemajú predplatné,“ avizuje Denník N.