Print this page

Anastasia Kuzminová aj majiteľ Nového Času sa tešia z ceny od konšpiračného Extra plus Foto: FB Andrej Danko

Kontroverzný časopis Extra plus, ktorý v minulosti napomáhal Mečiarovi a dnes Kotlebovi, SNS a extrémistom zo Smeru rozdával "Cenu Extra plus za prácu v prospech SR".

 Medzi ocenenými je šéfredaktor konšpiračného časopisu Hlavné správy Robert Sopko, predseda SNS Andrej Danko ale aj Ruská federácia či zbrojár od Kotlebovcov.

Z ceny sa teší aj športovkyňa Anastasia Kuzminová. „Ocenenie Cena Extra Plus Za prácu v prospech Slovenskej Republiky. Som rada, ze moja športová kariéra a moje úspechy oslovili aj Vás,“ napísala včera Kuzminová na facebooku.

Na jej status upozornil web Stratégie.sk.

Na facebooku jej niektorí blahoželajú, no iní sa nad cenou pozastavili. „Cenu od Extra plus by som neprijal. Je to sprofanovaný mečiarovský časopis. Máte veľa hodnotných ocenení,túto určite nepotrebujete," napísal športovkyni napríklad Jozef Sedílek.

Časopis Extra plus založili a v minulosti aj spolu viedli Pavel Kapusta a Lenka Eremiášová (dnes Mayerová), duo redaktorov z Mečiarovskej STV. Isté roky časopis promoval mečiarovcov, potom, keď Kapusta kandidoval za SNS, tak zasa SNS. V súčasnosti je šéfredaktorkpu časopisu Mayeová, ktorá bola v minulosti na kandidátke KSS. Časopis pod jej vedením preberá články od webu hlavnespravy.sk, velebí Rusko, šíri proruské dezinformácie, promuje kotlebovcov, Harabina, vyrába z tretieho sektora a novinárov triednych nepriateľov. Medzi autorov časopisu patria bývalí podpredsedovia SNS Rafael Rafaj, Roman Stopka ale aj František Škvrnda či Štefan Nižňanský.

Z ceny od Extra plus sa teší aj nový majiteľ Nového Času Anton Siekel. „Udelenie ceny Extra plus... vnímam ako ocenenie práce celého tímu mojich kolegov na SOŠV,“ cituje Extra plus Siekela, finančníka blízkeho SNS.

Cenu dostal aj predseda SNS Andrej Danko a to "za záchranu najstaršej politickej strany na Slovensku a za rozvoj a podporu spolupráce medzi Ruskou federáciou a Slovenskou republikou v hospodárskej oblasti." Cenu si prebral aj ruský veľvyslanec na Slovensku Alexey Leonidovič Fedotovov či kandidát kotlebovej ĽSNS kontroverzný zbrojár Jaroslav Kuracina.