Print this page

Kvôli vyšetrovaniu vraždy novinárky končí na Malte šéf úradu vlády Foto: Facebook D.C.

Kvôli vyšetrovaniu vraždy novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej dnes na funkciu rezignoval šéf úradu maltskej vlády Keith Schembri.

Informoval o tom denník The Times of Malta. Premiér Joseph Muscat dôvod odchodu svojho kľúčového spolupracovníka neuviedol. Maltské médiá tvrdia, že Schembriho vypočúvala polícia kvôli jeho údajným kontaktom s obchodníkom Yorgenom Fenechom, ktorý bol zatknutý minulý týždeň.

Vyšetrovanie doposiaľ neobjasnenej vraždy novinárky, ktorá v roku 2017 otriasla ostrovným štátom aj celou Európou, nabralo obrátky pred týždňom. Vtedy bol zatknutý muž, ktorý o sebe tvrdí, že bol prostredníkom medzi objednávateľom a vykonávateľmi vraždy. Pár dní nato polícia zadržala tiež známeho maltského obchodníka Fenecha.

Podrobnosti: Polícia kvôli vražde novinárky znovu zadržala podnikateľa

Údajný prostredník žiadal za svoje informácie imunitu pri ďalšom vyšetrovaní, tú mu úrady prisľúbili v pondelok.

Päťdesiattriročná Caruanaová Galiziová, ktorá na svojom blogu písala o korupcii vo vládnych kruhoch, zahynula pri výbuchu bomby vo svojom vozidle. Polícia zatiaľ nebola pri vyšetrovaní pravdepodobne nájomnej vraždy príliš úspešná. Zo smrti novinárky boli tento rok obžalovaní traja muži, všetci ale tvrdia, že sú nevinní.