Print this page

Fico nečakane zrušil avizovanú tlačovku Posledným verejným prejavom Fica je táto fotka, ktorú včera večer zverejnil na svojom facebooku. Foto: FB R. Fico

NAKA zadržala Dobroslava Trnku, ktorý robil pre Smer nadprácu, Robert Fico zrušil tlačovku.

Na dnes štvrtok 11 hodinu mal predseda strany Smer Robert Fico naplánovanú tlačovú besedu. Témou bola aktuálna politická situácia. Len hodinu predtým ju zrušili. „Termín avizovanej tlačovej besedy sa mení. O presnom čase budeme vopred informovať,“ napísal novinárom Ján Mažgút, vedúci tlačového oddelenia.

Zrušenie tlačovej besedy prišlo krátko po správe polície o zadržaní a obvinení bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku Národnou kriminálnou agentúrou v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa Denníka N ide o kauzu Lemikon a video, ktoré nahral v Trnkovej kancelárii Marian Kočner. Na videu minister Ficovej vlády Ján Počiatek prosí Trnku o krytie v kauze Lemikon, v ktorej Slovensko prišlo o zhruba 13 miliónov eur. V rozhovore sa generálny prokurátor správal ako poskok Smeru.

Je vysoko pravdepodobné, že novinári na tlačovej besede budú žiadať vyjadrenie práve k tejto kauze ale aj k vyjadreniu jedného s obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka, ktorý popisoval, ako mal Kočner vplyvných ľudí v politike aj na polícii, pričom opakovane menoval aj Roberta Fica, Róberta Kaliňáka, Počiatka, ako aj bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a kontroverzného podnikateľa Norberta Bödöra.

Odporúčame aj: Kiska napísal Ficovi otvorený list. Ten mu posiela primitívne videá (VIDEO)

Fica spomínal vo výpovedi pred súdom o vražde Jána Kuciaka aj Peter Tóth, keď hovoril o tom, ako doručoval moták od Kočnera, ktorý sa týkal aj Fica. Na jednom bolo napísané: „Chcem vedieť, prečo zlyhal Mamojka! RF to mal vybaviť.“ Išlo o Kočnerovu sťažnosť proti vzatiu do väzby, ktorá skončila na Ústavnom súde práve v Mamojkovom senáte. Tóth teraz uviedol, že v tejto súvislosti ho vraj kontaktoval aj Kočnerov obhajca Marek Para. Chcel od neho, aby navštívil ústavného sudcu. Tóth tvrdí, že odkaz aj Mamojkovi doručil. „Premiér Robert Fico ma navrhoval do funkcie, tak som jeho človek, to nepopieram,“ dodal k motáku, o ktorom sa hovorilo na súdnom pojednávaní. Mamojka pre Denník N poprel, že by Ficovi pomáhal. Mamojka bol členom senátu Ústavného súdu, ktorý o Kočnerovej sťažnosti v septembri 2018 rozhodol a zamietol ju.

Posledné mediálne výstupy na facebokovom profile predsedu Smeru sú primitívne predvolebné videá proti opozícií a Andrejovi Kiskovi,fotka zo stredy večera Fica s nápisom "Posledné prípravy pred predstavením Zodpovednej zmeny pre Slovensko" či na profile strany Smer odpoveď Ľuboša Blahu na list Andreja Kisku Ficovi.